Πεμ05022024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Λιμάνι Βαλτιμόρης – Ανοίγει «ρηχός» δίαυλος

0baltimore

Το Σώμα Μηχανικών των ΗΠΑ, το οποίο εργάζεται για την απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας Francis Scott Key της Βαλτιμόρης, θα ανοίξει σύντομα ένα προσωρινό κανάλι στη βορειοανατολική πλευρά του κύριου καναλιού πρόσβασης. Πρόκειται για ένα επί της ουσίας «ρηχό» δίαυλο με βάθος ελέγχου μόλις 11 πόδια (3,35 μ.), οριζόντια απόσταση 264 ποδιών και απόσταση ύψους 96 πόδια. Η ζώνη ασφαλείας μήκους 1,8 χιλιομέτρων θα παραμείνει σε ισχύ προς το παρόν, καθώς μηχανικοί και εργαζόμενοι από διάφορες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της Ακτοφυλακής, του Σώματος Μηχανικών του Στρατού των ΗΠΑ, του Τμήματος Περιβάλλοντος του Μέριλαντ, της Αρχής Μεταφορών του Μέριλαντ και της Πολιτειακής Αστυνομίας του Μέριλαντ, ξεκίνησαν τη διαδικασία κοπής και απομάκρυνσης των συντριμμιών και ήδη τα πρώτα τμήματα της κατεστραμμένης γέφυρας έχουν αφαιρεθεί και αναπτύσσονται σχέδια για τον καλύτερο τρόπο μετατόπισης του κατεστραμμένου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Dali.
Ο υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ Pete Buttigieg δήλωσε ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία του λιμανιού. «Δεν νομίζω ότι μιλάμε μέρες, δεν νομίζω ότι μιλάμε μήνες... Νομίζω ότι μιλάμε για εβδομάδες», δήλωσε ο Scott Spellmon, διοικητής του Σώματος Μηχανικών του Στρατού των ΗΠΑ, για την προσπάθεια καθαρισμού και την επαναλειτουργία του καναλιού. «Απλά δεν μπορώ να βάλω έναν αριθμό σε αυτό ακόμα μέχρι να ολοκληρώσουμε την ανάλυσή μας».
Εν τω μεταξύ, οι χερσαίες επιχειρήσεις του λιμανιού της Βαλτιμόρης παραμένουν ανοιχτές και οι εργαζόμενοι στην ξηρά συνεχίζουν να στέλνουν φορτίο εισαγωγής έξω από τις πύλες για παράδοση τελικού μιλίου. Το λιμάνι διερευνά επίσης άλλες ευκαιρίες για να φέρει τους λιμενεργάτες πίσω στην εργασία μέχρι να ξαναρχίσουν οι ναυτιλιακές δραστηριότητες.
Στο μεταξύ το συνολικό κόστος της ανοικοδόμησης της γέφυρας θα μπορούσε να είναι έως και 2 δισεκατομμύρια δολάρια, ως πρώιμη και πρόχειρη εκτίμηση, ωστόσο, ο υπουργός Μεταφορών Pete Buttigieg δήλωσε ότι μόνο 950 εκατομμύρια δολάρια είναι διαθέσιμα στο ταμείο έκτακτης ανάγκης της χώρας και αυτό θα ανταγωνιστεί με άλλα έργα για τα χρήματα. Ο πρόεδρος Μπάιντεν είχε πει ότι θα «κινήσει γη και ουρανό» για να ανοίξει ξανά το λιμάνι την ημέρα του ατυχήματος, την περασμένη Τρίτη.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter