Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ανανέωση Θητείας Εκπροσώπου Ελλάδος στο Θεσμό “IMO Goodwill Maritime Ambassador”

0Σερ5

Στο πλαίσιο του θεσμού του «Ναυτιλιακού Πρεσβευτή» (ΙΜΟ Goodwill Maritime ν Ambassador) που αποτελεί πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού, κ. Αρσένιο Ντομίνγκεζ και κατόπιν σχετικού αιτήματος του Οργανισμού, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η ανανέωση της θητείας του Προέδρου του Ιδρύματος Ευγενίδου, κ. Λεωνίδα Δημητριάδη – Ευγενίδη, ως «Ναυτιλιακού Πρεσβευτή», με την απονομή “Certificate” από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστο Στυλιανίδη, για την ενεργό συνεισφορά του στην προσπάθεια ανάδειξης του έργου του ΙΜΟ.

Η στόχευση του εν λόγω θεσμού, η προσέλκυση δηλαδή των νέων στο ναυτικό επάγγελμα, αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και είναι πλήρως εναρμονισμένη με την πάγια επιδίωξη για την ανάδειξη και υποστήριξη του ανθρώπινου κεφαλαίου της ναυτιλίας.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε σχετική του δήλωση, επικρότησε την ανανέωση της θητείας του κ. Ευγενίδη στο πόστο του ναυτιλιακού πρεσβευτή και επισήμανε την ανάγκη παρουσίας αξιόλογων προσωπικοτήτων της χώρας μας σε διεθνείς οργανισμούς.

Σε αντίστοιχη δήλωσή του, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου, ευχαρίστησε τον κ. Στυλιανίδη για την διαχρονική εμπιστοσύνη που λαμβάνει από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και τόνισε ότι η αναβάθμιση της εικόνας της ναυτιλίας, της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας, και της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος είναι πρωταρχικής αξίας στόχοι και αφορούν όλους όσους παλεύουν για ένα καλύτερο μέλλον της νέας γενιάς.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter