Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνάντηση Συνεργασίας ILO - ΠΝΟ

0PNO

Τα γραφεία της ΠΝΟ επισκέφθηκε χθες το απόγευμα κλιμάκιο αποτελούμενο οπό την Υπεύθυνη της Μονάδας για τον έλεγχο εφαρμογής της MLC του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO) κα Μπεατρις ΒΑΚΟΤΤΟ, την καθηγήτρια του Ναυτικού και Εμπορικού Δικαίου του ΕΚΠΑ και εκλεγμένο μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων (Committee of Experts) του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO) κα Λία Αθανασίου, τον Α΄ Υπαρχηγό ΛΣ. ΕΛ-ΑΚΤ. κ. Δρόσο Ρεΐζη, τον Διευθυντή Διεύθυνσης Ναυτικής Εργασίας κ. Αντώνιο Δουμάνη, την κα Βασιλική Παπανικολάου Τμηματάρχη του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων της ΔΝΕΡ, και την κα Κουνή Σαπφώ Τομεάρχη Ναυτολογίας Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και από πλευράς ΠΝΟ παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας κ. Εμμανουήλ Τσικαλάκης, ο υπεύθυνος του Ειδικού Τμήματος Ελέγχου και Επιθεωρήσεων της Ομοσπονδίας κ. Λευτέρης Μπαρμπαρούσης μαζί με τους Νομικούς Συμβούλους της Ομοσπονδίας κ. Καραντώνη Παντελή και κ. Καραντώνη – Τάσση Δημήτρη.
Κύριο αντικείμενο της συζήτησης απετέλεσε το Τμήμα Ελέγχου της Ομοσπονδίας, το οποίο, ως γνωστό, ιδρύθηκε την 1/1/2022 με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα κ. Εμμανουήλ Τσικαλάκη και ο τρόπος λειτουργίας του, καθώς επί 105 χωρών που επισκέφθηκαν μόνο στη χώρα μας υπάρχει τέτοιο τμήμα του οποίου η λειτουργία είναι πρωτοποριακή και απόλυτα επιτυχημένη.
Ζητήθηκε μεγαλύτερη εμβάθυνση και περαιτέρω συνεργασίας της Ομοσπονδίας μας με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας τόσο επί των θεμάτων των ελέγχων για την τήρηση και εφαρμογή των ΣΣΕ και της ναυτεργατικής νομοθεσίας στα πλοία για όλα τα μέλη του πληρώματος ανεξαρτήτως εθνικότητας όσο και στα θέματα εκπαίδευσης και προσέλκυσης νέων στο ναυτικό επάγγελμα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter