Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

COVID-19:Μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους στις Προβλήτες ΙΙ & ΙΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά

sep limani 000

Με απόλυτη συναίσθηση του πόσο κρίσιμη είναι η συγκυρία για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και τις ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους, ώστε να ανταποκριθούν στη μάχη κατά του ιού, η DPort Services και οι συνεργαζόμενες εταιρείες προχωρούν την Παρασκευή 10/4 στην καταβολή του πλήρους Δώρου Πάσχα σε όλους τους εργαζομένους στο λιμάνι Πειραιά.
Πρόκειται για μια απόφαση ενταγμένη σε ένα ευρύ πλαίσιο στήριξης του ανθρώπινου δυναμικού της επιχείρησης αλλά και της κοινωνίας.
Η DPort Services και οι συνεργαζόμενες εταιρείες αποφάσισαν να μην χρησιμοποιήσουν κανένα έκτακτο μέτρο από όσα ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για τη στήριξη των επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού. Πρόκειται για μια στρατηγική απόφαση με στόχο τη στήριξη των εργαζομένων αλλά και της ελληνικής οικονομίας.Θεωρούμε καθήκον μας να συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στους εργαζομένους μας και παρά το γεγονός ότι η δραστηριότητα του εμπορικού λιμανιού του Πειραιά επηρεάστηκε σφόδρα από την παύση της βιομηχανικής παραγωγής παγκοσμίως και ιδιαίτερα στην Κίνα.
Σε αυτό το πλαίσιο η DPort Services και οι συνεργαζόμενες εταιρείες αποφάσισαν: Α. Την πλήρη καταβολή του δώρου Πάσχα την Παρασκευή 10/4 σε όλους τους εργαζόμενους, παρά τη δυνατότητα που δίνεται από το κράτος για καταβολή του Δώρου μέχρι και τις 30 Ιουνίου. Β. Να μην κάνουν χρήση του δικαιώματος για αναστολή συμβάσεων. Η DPort Services και οι συνεργαζόμενες εταιρείες δεν κάνουν επίσης χρήση της δυνατότητας για προσωπικό ασφαλείας με ταυτόχρονη μείωση του μισθού. Γ. Να καταβάλουν εμπρόθεσμα και πλήρως τα ποσά που αναλογούν στις φορολογικές, ασφαλιστικές και άλλες υποχρεώσεις προς το Ελληνικό Δημόσιο. Χωρίς δηλαδή ούτε να καθυστερήσουν, ούτε να επιδιώξουν εκ΄ των προτέρων την έκπτωση που προβλέπει πλέον ο νόμος. Δ. Να περιοριστούν κατ’ οίκον, με πλήρη καταβολή των μισθών τους και την παροχή ειδικής κάρτας αγοράς τροφίμων και χωρίς να κάνουν χρήση της κανονικής τους άδειας 102 εργαζόμενοι, οι οποίοι κρίθηκαν από τους ιατρούς εργασίας ότι αποτελούν “ευαίσθητους στόχους” για τον κορωνοϊό. Οι εργαζόμενοι, παραμένουν στο συγκεκριμένο καθεστώς από τις αρχές Μαρτίου και σύμφωνα με απόφαση και μέριμνα της Διοίκησης, θα παραμείνουν μέχρι την 24/4 προκειμένου να τους προστατεύσουμε. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις υποδείξεις του Υπουργείου Υγείας, μόνο ένας εργαζόμενος υπάγεται στις ευπαθείς ομάδες, όπως αυτές ορίστηκαν από τις αρμόδιες αρχές. Παρά ταύτα, η DPort Services και οι συνεργαζόμενες εταιρείες αποφάσισαν ότι προέχει η υγεία των εργαζομένων και έτσι ακολούθησαν τις συστάσεις των ιατρών εργασίας οι οποίοι με υπέρμετρο ζήλο παρακολουθούν την πορεία των εργαζομένων και των εξελίξεων.
Βασική μέριμνα των εταιρειών οι οποίες δραστηριοποιούνται στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, είναι να συνεχιστεί η λειτουργία τους, ώστε να υπάρχει αδιάλειπτη προμήθεια αγαθών στη χώρα ειδικά αυτήν την κρίσιμη περίοδο που οποιαδήποτε καθυστέρηση στην παροχή προμηθειών μπορεί να αποβεί δύσκολη για το ευρύ κοινό. Οι εργαζόμενοί μας με ιδιαίτερο ζήλο συνεχίζουν το έργο τους και η εταιρεία λαμβάνει όλα τα προληπτικά μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό ότι δεν θα υπάρξει διασπορά του ιού. Για το λόγο αυτό οι εταιρείες μας προχώρησαν στις κάτωθι κινήσεις:

-Από τις πρώτες ημέρες που υπήρξαν κρούσματα κορωνοϊού στην Ευρώπη, υπήρξε προμήθεια υγειονομικού υλικού για τους εργαζόμενους που απασχολούνται στα καράβια. -Οι εταιρείες προχώρησαν σε συμφωνία με δύο ιδιωτικά νοσηλευτήρια (Metropolitan και Ιατρικό Π.Φαλήρου) προκειμένου να εξετάζονται άμεσα τυχόν ύποπτα με τον ιό περιστατικά.
Την προηγούμενη εβδομάδα, η εταιρεία διένειμε ειδικό πακέτο Αντισηπτικών προϊόντων και Μέσων προληπτικής προστασίας κατά του COVID-19 σε όλους τους εργαζόμενους, προκειμένου να έχουν επάρκεια προστατευτικών μέτρων οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Το πακέτο περιλαμβάνει μάσκες ειδικού τύπου, γάντια, αντισηπτικά και οδηγίες προστασίας και πρόληψης. Συναισθανόμενες την κρισιμότητα των ενεργειών τους για το κοινωνικό σύνολο και θέλοντας να συμβάλλουν κατά το μέγιστο δυνατό στον κοινό αγώνα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της πανδημίας, η DPort Services και οι συνεργαζόμενες εταιρείες προχωρούν τις επόμενες ημέρες και σε ενέργειες βοήθειας προς το κοινωνικό σύνολο:
-Προχωρούμε άμεσα στη συγκέντρωση τροφίμων προκειμένου να διατεθούν σε ομάδες του πληθυσμού που βρίσκονται σε ανάγκη. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.-Σχεδιάζουμε εθελοντική αιμοδοσία των εργαζομένων, προκειμένου να ανταποκριθούμε στο αίτημα του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας. Οι ανάγκες για αίμα παραμένουν αυξημένες και τα μέτρα περιορισμού του ιού, καθιστούν δύσκολη την αιμοδοσία για τους πολίτες.-Ο αγώνας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού συνεχίζεται. H DPort Services και οι συνεργαζόμενες εταιρείες, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά συμμετέχουν ενεργά και με κάθε μέσο στον κοινό αγώνα, φροντίζοντας παράλληλα να συνεχίσουν αδιάλειπτα τη δραστηριότητας τους, κρατώντας ενεργή την εφοδιαστική αλυσίδα.
Η DPort Services και οι συνεργαζόμενες εταιρείες μαζί με τους ανθρώπους μας θα κερδίσουμε αυτή τη μάχη ενάντια σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση. Η μέριμνά μας είναι οι άνθρωποί μας και τους ευχαριστούμε για την συμμετοχή τους σε αυτόν τον αγώνα που είναι κοινός!

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter