Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τέλος οι κρουαζιέρες για το 2020;

0Coronavirus

Οι συνεχώς τροποποιούμενες μεταβλητές που σχετίζονται με το COVID-19, πιθανολογείται ότι θα οδηγήσουν σε αναστολή και τις λοιπές εταιρίες του τομέα της κρουαζιέρας που είχαν εξαγγείλει προγράμματα αρχής γενομένης από το φθινόπωρο φέτος.

Με φόντο την περίπτωση του Roald Amundsen, του Hurtigruten, όπου μολύνθηκαν από τον κορονοϊό επιβάτες και πλήρωμα, η Crystal Cruises ακύρωσε όλες τις κρουαζιέρες μέχρι και τα τέλη του τρέχοντος έτους. Οι πρώτες εκτιμήσεις από το «περιστατικό» του Hurtigruten φαίνετε ότι έχουν κάνει σκεπτικούς και τους συγκρατημένα αισιόδοξους , μέχρι χθες, που έκαναν λόγο για ανάκαμψη αρχής γενομένης από τα μικρής δυναμικότητας σε αριθμό επιβατών κρουαζιερόπλοια του τομέα της «κρουαζιέρας περιπέτειας». Σύμφωνα με τα στοιχεία ο εν λόγω τομέας είχε «τραβήξει» το ενδιαφέρον όχι μόνο του «ειδικού κοινού» , που ενδιαφερόταν και εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για τέτοιες κρουαζιέρες αλλά και μίας μερίδας από το ευρύτερο κοινό που θεώρησε «ασφαλέστερη» επιλογή τα πλοία με μικρό αριθμό επιβαινόντων. Να σημειωθεί ότι το διάστημα που προηγήθηκε οι tour operators είχαν δεχθεί ένα εξαιρετικά μεγάλο αριθμό αιτημάτων για τέτοιες κρουαζιέρες αλλά και ένα αντίστοιχα, ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό, για ποτάμιες κρουαζιέρες όπου τα μεγέθη προσομοιάζουν. Τώρα το ερώτημα που απασχολεί είναι αν και κατά πόσο και σε ποιο βαθμό θα επηρεάσει το «περιστατικό» του Hurtigruten συνολικά τον τομέα της κρουαζιέρας. Να σημειωθεί ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο χθες έκανε «πρεμιέρα» στην Ελλάδα η ευρωπαϊκή κρουαζιέρα με το «άνοιγμα» λιμανιών της για κατάπλους κρουαζιερόπλοιων.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter