Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Covid-19: «Χαριστική βολή» στην κρουαζιέρα η διακοπή αεροπορικών συνδέσεων

0horizon

Τις μεγαλύτερες ζημίες στην ιστορία τους αναμένεται να καταγράψουν φέτος οι εταιρίες που διαχειρίζονται στόλους κρουαζιερόπλοιων ως «παρενέργεια» από την επέλαση του Covid-19. Η μία μετά την άλλη οι εταιρίες ανακοινώνουν το «εθελοντικό πάγωμα» των προγραμμάτων τους χωρίς ωστόσο να έχει καταστεί δυνατή, προς ώρας, η εκτίμηση του εύρους χρόνου που θα λάβει το «πάγωμα» αν δεν "ελεγχθεί ο ιός. «Χαριστική βολή» και η διακοπή των αεροπορικών συνδέσεων σε πολλούς προορισμούς λόγω των αυξημένων μέτρων καθώς είναι γνωστό ότι η παγκόσμια κρουαζιέρα στηρίζεται στην αεροπορική βιομηχανία για την μετακίνηση των επιβατών. Η κρίση του κορονοϊού έρχεται σε χρονική συγκυρία όπου σχεδόν η μεγάλη πλειοψηφία των εταιριών της κρουαζιέρας εκτελεί μεγάλης έκτασης ναυπηγικά προγράμματα αύξησης των στόλων τους καθώς οι μέχρι πρότινος προοπτικές ήταν προς τούτο ενθαρρυντικές.
Ωστόσο αναλυτές επισημαίνουν ότι η «φοβία» που δημιούργησαν τα κρούσματα με τα κρουαζιερόπλοια που επιβάτες και πληρώματα μολύνθηκαν από τον Covid-19 ίσως δημιουργήσει ένα «νέο αναπάντεχο πρόβλημα εμπιστοσύνης» το οποίο θα πρέπει στη συνέχεια να καταπολεμηθεί παντοιοτρόπως από τις εταιρίες, είτε με μεγάλης έκτασης διαφημιστικές καμπάνιες, είτε με εκτεταμένες προσφορές σε παροχές επί των πλοίων. Αυτός ίσως είναι και ο μεγαλύτερος φόβος των επιτελικών στελεχών καθώς είναι γνωστό ότι τα προγράμματα για κρουαζιέρες «κλείνουν» έως και ένα χρόνο νωρίτερα από τους tour operators με την κρίση λόγω της έξαρσης του κορονοϊού μόλις να είναι στην αρχή της.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter