Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Το «παράδειγμα» της Καρθαγένης…

0kroyazieroploio

Με κάπου 170 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων και 260.000 από-επιβιβάσεις θα κλείσει η φετινή σεζόν για την Ισπανική πόλη της Καρθαγένης.

Πρόκειται για μία αύξηση με βάση τα στοιχεία των προσεγγίσεων της τάξης του 16% το οποίο αποδίδεται στο αυξημένο ενδιαφέρον επιβατών της κρουαζιέρας για την πόλη, τα αξιοθέατά της αλλά και τις εκδηλώσεις που γίνονται σε αυτή. Ωστόσο το ενδιαφέρον είναι ότι ο «προορισμός» πάει απίστευτα καλά λόγω του γεγονότος ότι υπάρχει ένας τριμερής διαρκής διάλογος μεταξύ των εταιριών της κρουαζιέρας, των αρχών της πόλης αλλά και τους επιχειρηματικού κόσμου. Ο τελευταίο έχει αναλάβει να σχηματοποιεί νέες- «φρέσκιες» προτάσεις που μέσω του διαύλου των συζητήσεων φτάνουν στις εταιρίες κρουαζιερόπλοιων που τις αξιοποιούν αναλόγως. Να σημειωθεί ότι η Καρθαγένη έλυσε και το θέμα του συνωστισμού των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων στα αξιοθέατα καθώς σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς διοργανώνει μουσικές παρουσιάσει, χάπενινγκ και άλλες δράσεις που συμβάλουν στην διασπορά των επιβατών. Η περίπτωση της Καρθαγένης κατά τους αναλυτές του τομέα της κρουαζιέρας είναι ένα επιτυχημένο «παράδειγμα» συνεργασίας – συνομιλίας του προορισμού με τις εταιρίες κρουαζιερόπλοιων και τους τοπικούς φορείς γεγονός που δεν έχει διαλάθει της προσοχής και άλλων λιμένων της Δ. Μεσογείου. Να σημειωθεί ότι για την Ελλάδα πρωτοπόρος στην προσπάθεια «συνομιλίας» του προορισμού, των τοπικών παραγόντων και της εταιρίας που διαχειρίζεται κρουαζιερόπλοια είναι η Celestyal Cruises η οποία ως γνωστόν λανσάρισε πρώτη νέους , πέραν των γνωστών παγκοσμίως ,προορισμούς στο Αιγαίο. Πρόσφατα η ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα και σε προορισμούς που δεν ήταν μέχρι σήμερα στον τουριστικό χάρτη, είχε βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους της Royal Caribbean Cruises.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter