Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΟΛΠ : Πρώτος στην Μεσόγειο, τέταρτος στην Ευρώπη και εικοστός πέμπτος στον κόσμο

16283859 EV AN LIMANI PEIRAIAS0.limghandler

Πολλές καλές ειδήσεις για τα πεδία στα πεδία που μπορεί να επεκταθεί η ελληνο-κινεζική συνεργασία αποκάλυψε η τηλεδιάσκεψη που ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα με θέμα «Ελληνοκινεζικές σχέσεις-Ευκαιρίες & προκλήσεις μετά τον Covid-19». Στην τηλεδιάσκεψη, που διοργανώθηκε επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 ετών από την ίδρυση του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου Εμπορίου αλλά και 48 ετών από την ίδρυση των Διπλωματικών σχέσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και της Ελληνικής Δημοκρατίας η Πρέσβης της Κίνας Τσιγιουέ Τσανγκ αναφερόμενη στο λιμάνι του Πειραιά αποκάλυψε ότι ο Πειραιάς μπήκε στα 30 μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου καταλαμβάνοντας την 25η θέση δηλώνοντας ιδιαίτερα ικανοποιημένη για το γεγονός , δίνοντας μάλιστα συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στο επίτευγμα αυτό αλλά και υπενθυμίζοντας ότι είχε ευχηθεί πέρσι ο Πειραιάς να έμπαινε στην τριαντάδα, πράγμα που συνέβη.
Όσον αφορά τα πεδία που μπορεί να αναπτυχθεί συνεργασία, και αφού αναλύθηκαν όλοι οι τομείς όπου υπάρχουν κοινές δραστηριότητες , αναφορά έγινε στις σύγχρονες τεχνολογίες τις οποίες τώρα η Κίνα προωθεί. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π κ. Β. Κορκίδης αναφερόμενος μεταξύ άλλων στο λιμάνι του Πειραιά και στο ρόλο του στην ανάπτυξη των διμερών οικονομικών σχέσεων υπενθύμισε το αίτημα το οποίο έχει καταγράψει η Κινεζική πλευρά για την προώθηση στα κινεζικά ναυπηγεία ελληνικών προϊόντων που αφορούν στον ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα ενώ έθεσε και μία σειρά παραμέτρων εμπορικού χαρακτήρα που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων. Στο ερώτημα που έθεσε ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Δ. Μαθίος για το αν η Κίνα θα συνεχίσει να επενδύει σε τομείς της ελληνικής οικονομία η Πρέσβης της Κίνας διαβεβαίωσε ότι υπάρχει ζέον ενδιαφέρον υπενθυμίζοντας την παρουσία Κινεζικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα που διερευνούν τους επενδυτικούς ορίζοντες της χώρας. Στις ναυτιλιακές σχέσεις τέλος αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων ο πρόεδρος του ΝΕΕ κ. Γ. Πατέρας. Τη συζήτηση, στη οποία επίσης τοποθετήθηκαν ο Πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Συνδέσμου κ. Α. Ποταμιάνος ,ο Πρόεδρος της Ελληνικής ομοσπονδίας FedHATTA κ. Λ. Τσιλίδης ο οποίος αναφέρθηκε στις δυνατότητες ανάπτυξης των τουριστικών ροών από την Κίνα προς την Ελλάδα, ο πρόεδρος του Ελληνο-Κινεζικού Επιμελητηρίου κ. Κ. Γιαννίδης καθώς και εκπρόσωποι κινεζικών επιχειρήσεων που εδρεύουν στην Ελλάδα, συντόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της XRTC κ. Γ. Ξηραδάκης.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter