Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Δεύτερη δεντροφύτευση της TREEBANK στη Χίο

0TenDen1

Την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2024, το Κοινωφελές Ίδρυμα "Μαρία Τσάκος" – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, πραγματοποίησε με επιτυχία την δεύτερη δεντροφύτευση της TREEBANK στην Χίο, της πρωτοπόρου πράσινης «Τράπεζας» που συγκεντρώνει δέντρα γιά αναδάσωση.
Το Ίδρυμα, έχοντας αναλάβει την περιβαλλοντική πρωτοβουλία της δημιουργίας ενός δασικού φυτώριου στην περιοχή του Κορακάρη, φύτευσε σε μιά μέρα, ακόμη 350 δενδρύλλια, με τη συμμετοχή συνολικά περίπου 50 εθελοντών από το Ίδρυμα, το Ναυτικό Λύκειο Teens, το «Σπίτι της Μαρίας» MariasHome KardamylaChios στα Καρδάμυλα, τον Όμιλο Εταιρειών Τσάκου και φίλους του Ιδρύματος. Στόχος της εξόρμησης, πέραν του εξωραϊσμού της περιοχής, ήταν η ευαισθητοποίηση της Χιακής κοινωνίας σε περιβαλλοντικά θέματα.
Ήδη η TREEBANK έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 1.300 δέντρα και έχει φυτεύσει συνολικά περισσότερα από 880 ενώ έπονται το προσεχές διάστημα και οι επόμενες δεντροφυτεύσεις, στη μνήμη της Συνιδρύτριας του Ιδρύματος Ιατρού Δρ. Ειρήνης Σαρόγλου-Τσάκου. Το Ίδρυμα ευχαριστεί θερμά όλους τους εθελοντές για τη συμμετοχή και υποστήριξη τους και καλεί όσους ενδιαφέρονται να συμβάλλουν, να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 22710-81970.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter