Δευ04292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η ελίν υποστηρίζει την Emfasis Non-Profit για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς

0elin othisi

Η ελίν ανακοινώνει ότι έχει ξεκινήσει τη συνεργασία της με τη βραβευμένη αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία Emfasis Non-Profit, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) της, «ώθηση». Με γνώμονα την κοινωνική ευημερία και πρόοδο, η ελίν υποστηρίζει δύο Κινητές Μονάδες Υποστήριξης (MSU), καλύπτοντας τα έξοδα τους σε διόδια, στάθμευση, καθαρισμό και καύσιμα κίνησης. Παράλληλα, η εταιρία έχει καλύψει το κόστος του εξοπλισμού μίας επιπλέον κινητής μονάδας με απινιδωτή, μπουφάν ψύχους, ισοθερμικό ρουχισμό, αντιολισθητικές αλυσίδες και φορητούς πομποδέκτες.

H Emfasis Non-Profit στηρίζει τους κοινωνικά ευάλωτους συμπολίτες μας που έρχονται αντιμέτωποι με την αστεγία, την ανεργία ή τον κοινωνικό αποκλεισμό καθώς και οικογένειες που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Παράλληλα, η δυναμική ομάδα Streetwork του οργανισμού, πλαισιωμένη από ένα εκπαιδευμένο δίκτυο εθελοντών, εργάζεται καθημερινά στους δρόμους, παρέχοντας είδη επιβίωσης και εξατομικευμένη ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε όσους έχουν ανάγκη.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, την περίοδο από τον Μάρτιο μέχρι τον Μάιο του 2023, πραγματοποιήθηκαν από την Emfasis Non-Profit δύο αποστολές με τις MSU στις νησιωτικές περιοχές της Εύβοιας και της Σαλαμίνας, με σκοπό την παροχή επισιτιστικής βοήθειας στον εγχώριο ευάλωτο πληθυσμό, 19 βάρδιες με τις MSU και 27 βάρδιες Streetwork στους δρόμους της Αθήνας. Συνολικά, καταγράφηκαν περισσότερες από 170 ώρες στο πεδίο και 478 προσεγγίσεις περιθωριοποιημένων κοινωνικά συμπολιτών μας, με αλληλεγγύη και με απόλυτο σεβασμό στην αξιοπρέπειά τους.

Ταυτόχρονα, ενεργό ρόλο στις δράσεις του οργανισμού είχε και η ομάδα εθελοντισμού της ελίν, καθώς τα μέλη της βρέθηκαν στο πεδίο και εκπαιδεύτηκαν στο streetwalking με στόχο να συμβάλλουν τόσο στην ανακούφιση και ενδυνάμωση των κοινωνικά ευάλωτων όσο και στο όραμα για μια κοινωνία «για όλους», χωρίς αποκλεισμούς. Μετά την εκπαίδευσή τους, τα μέλη της ομάδας «ώθηση», διενήργησαν μαζί με τους εθελοντές της Emfasis Non-Profit βάρδιες streetwalking και παρείχαν έμπρακτη στήριξη σε όσους το είχαν ανάγκη.

Η Μαρία Καρρά, συνιδρύτρια της Οργάνωσης Emfasis Non-Profit, δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας χαρά η συνεργασία με την ελίν καθώς ενώσαμε τις δυνάμεις για την στήριξη των ευάλωτων συνανθρώπων μας. Από την καρδιά μας, οφείλουμε ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» στην εταιρία για την άμεση ανταπόκρισή της και υποστήριξη των προσπαθειών μας μέσω του προγράμματος “Emfasis MSU Powered by elin”. To πρόγραμμα περιλαμβάνει την υιοθέτηση των δύο κινητών μονάδων της Οργάνωσης που καλύπτουν ανθρωπιστικές ανάγκες ευάλωτων πληθυσμών στο λεκανοπέδιο της Αττικής και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος, χωρίς άμεση πρόσβαση σε βασικές παροχές (στέγη, σίτιση, υγιεινή, ψυχοκοινωνική στήριξη). Η στήριξη σας σημαίνει πολλά για εμάς αλλά και για τους συνανθρώπους μας. Η ευχή μας ως Emfasis Non-Profit είναι: «Κάποια στιγμή να μην μας χρειάζεται κανείς. Μέχρι αυτό να γίνει πραγματικότητα, εμείς θα είμαστε εδώ.»

Από την πλευρά της, η υπεύθυνη Βιώσιμης Ανάπτυξης και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ελίν, Ράνια Καμπουροπούλου, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι καθώς μέσα από τη συνεργασία μας με την Emfasis Non-Profit ευθυγραμμίζονται τα κοινά υψηλά ιδανικά μας κι ενώνονται οι δυνάμεις μας για την υλοποίηση δράσεων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ευάλωτων συμπολιτών μας, δημιουργώντας θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Μαζί με την Emfasis Non-Profit ενισχύουμε το κοινωνικό μας αποτύπωμα με τρόπο ουσιαστικό και οδηγό την ευαισθησία και το ήθος που μας χαρακτηρίζουν διαχρονικά.»

Η ελίν συνεχίζει σταθερά, μέσα από το πρόγραμμα ΕΚΕ της να υποστηρίζει οργανισμούς και πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην προώθηση ενός καλύτερου αύριο και μίας κοινωνίας «ανοιχτής» για όλους. Με αγάπη και αλληλεγγύη.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter