Σαβ05042024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τραγωδία ανοιχτά της Πύλου - 59 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους (UPD)

0B ΝΓ

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο αλιευτικού σκάφους 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου σε διεθνή ύδατα.

Οπως έγινε γνωστό τα θύματα της ναυτικής τραγωδίας ανήλθαν σε 59 ενώ έως τώρα έχουν περισυλλεγεί 104 άτομα.
Ολοι οι επιβαίνοντες του αλιευτικού σκάφους αναμένεται να μεταφερθούν στο λιμάνι της Καλαμάτας όπου έχει οργανωθεί υποδοχή σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.Στο σημείο των ερευνών επιχειρούν δύο περιπολικά σκάφη ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού επτά παραπλέοντα πλοία ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος

Τραγωδία ανοιχτά της Πύλου

Δεκαεπτά νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός μετά τη βύθιση του σιδερένιου αλιευτικού στη θαλάσσια περιοχή 47 ν.μ. νοτιοδυτικά της Πύλου.

Στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού ναυαγών και μέχρι στιγμή οι διασωθέντες φτάνουν τους 104.
Το ΥΝΝΠ
Αναφορικά με την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών που βρίσκεται σε εξέλιξη, σε διεθνή ύδατα στη θαλάσσια περιοχή 47 ν.μ. νοτιοδυτικά Πύλου, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., γνωρίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί εκατό (100) άτομα, τα οποία μεταφέρονται με παραπλέον πλοίο στην Καλαμάτα, όπου έχει οργανωθεί η υποδοχή τους σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Επιπλέον, τέσσερα (04) άτομα, έχουν μεταφερθεί με ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα, όπου παρελήφθησαν από δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Να σημειωθεί ότι κατά τον εντοπισμό τους, κανένας εκ των διασωθέντων δεν έφερε σωστικό εξοπλισμό (σωσίβιο). Μέχρι στιγμής από τις εκτεταμένες έρευνες έχουν εντοπιστεί και περισυλλεγεί δεκαεπτά (17) σοροί.
Στο σημείο επιχειρούν δύο (02) Περιπολικά Σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μία (01) Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και επτά (07) παραπλέοντα πλοία, καθώς και ένα (01) ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) του FRONTEX.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter