Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η μεγαλύτερη γιορτή των τελευταίων χρόνων από την ΑΝΕΚ LINES και την ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΕΝΩΣΗ

0ΑνΕκ

Με απόλυτη επιτυχία, η ΑΝΕΚ LINES, φιλοξένησε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της «ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΕΝΩΣΕΩΣ», την Κυριακή 22/1, στο Ε/Γ-Ο/Γ«ΚΡΗΤΗ ΙΙ» στον Πειραιά.
Η τεράστια προσέλευση του κόσμου στο πλοίο ανέδειξε την εκδήλωση της Παγκρήτιου ως την μεγαλύτερη και πλέον εντυπωσιακή των τελευταίων ετών.

Η νεοεκλεγείσα Πρόεδρος της «Παγκρητίου» κα Ρένα Βασιλάκη αφού, ευχαρίστησε θερμά την ΑΝΕΚ για τη φιλοξενία, δεσμεύθηκε ότι “Η νέα χρονιά, για την “Παγκρήτιο”, το μεγαλύτερο πολιτιστικό και πνευματικό σωματείο όχι μόνον της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, θα είναι μία χρονιά επανεκκίνησης δράσεων και πρωτοβουλιών μέσα από τις οποίες θα αποδείξουμε ότι ενωμένοι μπορούμε να δημιουργήσουμε την “Παγκρήτιο” όλων των Κρητικών”

Ο καπετάνιος του «ΚΡΗΤΗ ΙΙ», cpt Μανώλης Σέγκος, από την πλευρά του, καλωσόρισε τους εκατοντάδες παριστάμενους στο πλοίο του και ανέφερε ότι “Σε μας, στην ΑΝΕΚ, αποτελεί παράδοση το να ταξιδεύουμε φιλόξενα τον πολιτισμό και την ιστορία της Κρήτης”. Και έκλεισε ευχόμενος για την νέα χρονιά αισιοδοξία και καλοτυχία.
Ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ κος Γιώργος Κατσανεβάκης, αναφέρθηκε στη δυναμική του Κρητικού στοιχείου, εστίασε στους ιδιαίτερους δεσμούς που ενώνουν την ΑΝΕΚ LINES με την Κρήτη και τους απανταχού Κρήτες, υπογράμμισε ότι τέτοιου είδους φιλοξενίες αποτελούν χαρά για την ΑΝΕΚ και έκλεισε ευχόμενος καλή χρονιά με υγεία.
Το παρών και τις ευχές τους έδωσαν δεκάδες εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του πολιτισμού κλπ. Μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνης Γεωργιάδης, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κώστας Χατζηδάκης, η Βουλευτής Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Αρχηγός του Λιμενικού, Αντιναύαρχος Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο Δήμαρχος Αθηνών, Κώστας Μπακογιάννης, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ....

Τους παριστάμενους διασκέδασε ο δημοφιλής κρητικός καλλιτέχνης Μανώλης Κονταρός καθώς και το συγκρότημα των Λευτέρη και Βαγγέλη Τσουβαλά. Όμορφα κρητικόπουλα με παραδοσιακές στολές ξεσήκωσαν με τους δυναμικούς χορούς τους

Αμέσως μετά οι εκατοντάδες φίλοι που κατέκλυσαν το φιλόξενο «ΚΡΗΤΗ ΙΙ» απόλαυσαν ένα πλούσιο κρητικό κέρασμα με την γνωστή ευγένεια και τον επαγγελματισμό του έμπειρου πληρώματος της ΑΝΕΚ.

Αφήνοντας πίσω την εποχή της πανδημίας η ΑΝΕΚ υποδέχθηκε με εξωστρέφεια, μέσω της Παγκρητίου, τους Κρήτες της Αττικής και τους φίλους της Κρήτης, οι οποίοι αντάμωσαν ξανά μετά από καιρό, αντάλλαξαν ευχές, και πέρασαν όμορφα με τη παραδοσιακή φιλόξενη μέριμνα της εταιρείας

ΑΝΕΚ LINES : Ταξιδεύοντας υπεύθυνα, αισιόδοξα, φιλόξενα ....Κρητικά!

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter