Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

"Παγώνουν" μέχρι νεωτέρας τα ΜΟΕ Ελλάδας-Τουρκίας

0ypetha

Ενώ επίκειται συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν «παγώνει» μέχρι νεωτέρας κάθε διάλογος σχετικά με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία, από το υπουργείο Εθνικής 'Άμυνας. Πρόκειται για κυβερνητική απόφαση που υλοποιείται από τον υπουργό Εθνικής 'Άμυνας, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο.
Η απόφαση αυτή ελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, την στρατιωτική ένταση που προκαλείται από κύκλους της 'Άγκυρας και από την πίεση που προκαλείται από τις μεταναστευτικές ροές.
Υπενθυμίζεται ότι αύριο αναμένεται συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζίπ Ταγίπ Ερντογάν, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών και 'Άμυνας των δύο χωρών.
Να σημειωθεί ότι στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης είχαν αναφερθεί ο έλληνας υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, με τον τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, τον Οκτώβριο.
Μετά και τις τελευταίες τουρκικές πρωτοβουλίες όμως, δηλαδή το εμπρηστικό τουρκολιβυκό σύμφωνο και τη δημοσιοποίηση χαρτών με σκοπό τη δημιουργία τετελεσμένων στη χάραξη θαλασσίων ζωνών, στο ΥΠΕΘΑ υπάρχει η άποψη ότι ο διάλογος είναι περιττός για τα μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ωσότου η τουρκική πλευρά επανέλθει με πνεύμα δημιουργικό στις συνομιλίες με την Αθήνα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter