Τετ03032021

Last updateΤρι, 02 Μαρ 2021 5pm

Συμβαίνει κάτι με το lacing ;

0κουτια θαλασσαΑπανωτά πλέον είναι τα περιστατικά απώλειας εμπορευματοκιβωτίων από πλοία που υπέστησαν σοβαρούς κλυδωνισμούς από κακές καιρικές συνθήκες.

Ένα κενό ασφαλείας…

0Knut Orbeck Nilssen 2Ο DNV GL έχει εντοπίσει ένα «αναδυόμενο κενό ασφάλειας» που σχετίζεται με τις μελλοντικές τεχνολογίες.

ICS dialogues : Δεν είναι απλή υπόθεση η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

0CYBERΗ ναυτιλία έχει λάβει σημαντικά μέτρα για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο αλλά απαιτείται συνεχής επαγρύπνηση. Στους ICS Leadership Insights dialogues η συζήτηση επικεντρώθηκε στην κυβερνοασφάλεια με τον πρόεδρο του ICS Esben Poullson να σημειώνει ότι η διαχείριση των κινδύνων στον κυβερνοχώρο θα πρέπει να βρίσκεται ψηλά στην ημερήσια διάταξη της ναυτιλίας.

Οι Διεθνείς Θαλάσσιες Μεταφορές υπό το πρίσμα της Συμφωνίας εμπορίου και συνεργασίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ηνωμένου Βασιλείου

Bulk carrier 1Άρθρο του Γεωργίου Γιαννημάρα

Στις 24/12/2020 η Ευρωπαϊκή Ένωση(ΕΕ) και το Ηνωμένο Βασίλειο(ΗΒ) κατέληξαν σε συμφωνία για τη σύναψη Συμφωνίας Εμπορίου και Συνεργασίας( Trade and Cooperation Agreement), που τέθηκε σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2021. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προτείνει την προσωρινή εφαρμογή της συμφωνίας για περιορισμένο χρονικό διάστημα, έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021.

PwC Ελλάδας - Ετήσια ενημέρωση για χρηματοοικονομικά θέματα στον κλάδο της ναυτιλίας

PWC logoΗ ετήσια ενημέρωση των στελεχών οικονομικών τμημάτων ναυτιλιακών εταιρειών πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια μιας διήμερης διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργάνωσε πρόσφατα η PwC Ελλάδας, με τίτλο “The Annual PwC Update for Shipping Industry Finance Professionals”.

Δημοσιοποίησε το ICS πίνακα επιδόσεων κράτους σημαίας

0Flag stateΤο Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ICS) δημοσίευσε τον Πίνακα επιδόσεων κράτους σημαίας (2020/2021) η οποία διαπιστώνει ότι πολλά από τα μεγαλύτερα κράτη σημαίας - συμπεριλαμβανομένων

ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκε η δύναμη του στόλου το Νοέμβριο

elliniki nautilia1Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε τη Δύναμη του Ελληνικού Εμπορικού Στόλου (πλοία 100 Κ.Ο.Χ.1 και άνω) για τον μήνα Νοέμβριο 2020.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ