Πεμ12032020

Last updateΠεμ, 03 Δεκ 2020 10am

Η Ευρωπαϊκή ναυτιλία σε αριθμούς…

0ECSA 2020 c 696x392Η ECSA προχώρησε σε μια πιο ολοκληρωμένη δημοσίευση των πιο πρόσφατων στοιχείων για την οικονομική αξία της ευρωπαϊκής ναυτιλίας από το Oxford Economics.

«Ετοιμότητα» δύο ταχυτήτων…

0hackΗ ετοιμότητα του ναυτιλιακού τομέα να αντιμετωπίζει κυβερνο-επιθέσεις είναι σε δύο ταχύτητες όπως αποκαλύφθηκε σε ένα webinar του Bureau Veritas όπου και συζητήθηκε το εν λόγω θέμα ενόψει της ενεργοποίησης κανονισμού του ΙΜΟ την 1/1/2020.

Το «πάντρεμα της πραγματικότητας με την αλήθεια» βασική προϋπόθεση για την αναζωογόνηση του ναυπηγικού τομέα

0ΣκαραμαγκαςΤο «πάντρεμα της πραγματικότητας με την αλήθεια» είναι η βασική προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας. Νωρίτερα σήμερα σε online συζήτηση που διοργάνωσαν το Forum ΑΓΟΡΑ ΙΔΕΩΝ και το Ideas Lab οι βασικοί ομιλητές περιέγραψαν το τι δέον γενέσθαι για μια παραγωγική αλλά κυρίως βιώσιμη ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας.

PwC: Ψηφιακός μετασχηματισμός στη ναυτιλία

0ψηφιακήΗ PwC Ελλάδας ανέδειξε το θέμα του ψηφιακού μετασχηματισμού στη ναυτιλία στο πλαίσιο διαδικτυακής εκδήλωσης με τίτλο “Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στη ναυτιλία - Η μετάβαση από την προγραμματισμένη στην προληπτική συντήρηση - Ένα ψηφιακό μοντέλο για πλοία” η οποία πραγματοποιήθηκε στις 19 Νοεμβρίου 2020.

ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκε η δύναμη του στόλου το Σεπτέμβριο

elliniki nautilia1Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τη Δύναμη του Ελληνικού Εμπορικού Στόλου (πλοία 100 Κ.Ο.Χ.1 και άνω) για τον μήνα Σεπτέμβριο 2020.

Πλεονάζοντα καύσιμα σε πλωτές «αποθήκες»

0Tanker deckΤο lockdown του δεύτερου κύματος της πανδημίας οδηγεί εκ νέου σε κατάσταση πλεονασματικών ποσοτήτων καυσίμων λόγω της πτωτικής ζήτησής τους από τον τομέα των μεταφορών.

Σε… αναζήτηση «πράσινης» ναυτιλίας

ship emissions 12Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μπροστά της δύσκολο έργο καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει το φλέγον ζήτημα της μείωσης των εκπομπών αερίων ρύπων άνθρακα στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Αυτό έγινε ιδιαίτερα εμφανές κατά τη διάρκεια του Greener Shipping Summit 2020, που διοργανώθηκε διαδικτυακά από τη Newsfront / Naftiliaki κλείνοντας τη σειρά των συνεδρίων Posidonia Web Forums, ‘It’s Time to Talk’.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ