Σαβ04042020

Last updateΣαβ, 04 Απρ 2020 11am

SEA Europe : Αν δεν ληφθούν μέτρα κινδυνεύουν 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας

nafpigeiaΑν δεν ληφθούν μέτρα κινδυνεύουν να χαθούν 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας προειδοποιεί η SEA Europe η οποία εστιάζει στα «απόνερα» της πανδημίας του κορωνοϊού για τις ναυπηγικές βιομηχανίες της Ευρώπης και τις επιχειρήσεις ναυτιλιακού εξοπλισμού.

Στοιχεία για ατυχήματα Ελληνικών Εμπορικών Πλοίων 100 ΚΟΧ και άνω έδωσε η ΕΛΣΤΑΤ

0ELSTATΗ Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τα αποτελέσματα της έρευνας για τα ναυτικά ατυχήματα ελληνικών εμπορικών πλοίων, 100 ΚΟΧ (Κόροι Ολικής Χωρητικότητας) και άνω και της έρευνας για τα άτομα που έπαθαν ατύχημα σε πλοία και σε θαλάσσιες περιοχές ευθύνης των λιμενικών αρχών του έτους 2019.

Την ανιούσα έχουν λάβει οι ναύλοι των tankers

0tankerΑύξηση της τάξης του 50% στους ναύλους δεξαμενόπλοιων καταγράφει ο οίκος Clarksons Platou σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Bloomberg.

«Λουκέτο» στα διαλυτήρια…

0Alang recycling team«Λουκέτο» στα διαλυτήρια πλοίων σε Ινδία, Πακιστάν και Μπανγκλαντές μπήκε προσωρινά λόγω των μέτρων των κυβερνήσεων για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

COVID19 και Καύσιμα δίνουν ρυθμό στο Ξηρό φορτίο

bulk ships 000Ιάκωβος (Jack) Αρχοντάκης
Chartering broker Thenamaris (Ships Management) Inc.
Φώτιος –Ευάγγελος Καρλής
Market Analyst

Η κατάσταση στην Κίνα, ήταν αναμενόμενο να έχει επιπτώσεις στο εμπόριο των σιτηρών. Έτσι, παρατηρήθηκε καθίζηση στις εισαγωγές της, κατά το πρώτο δίμηνο του νέου έτους.

Στοιχεία για αργούντα πλοία από την ΕΛΣΤΑΤ

eb stolosΗ Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει στοιχεία αναφορικά με τα αργούντα εμπορικά πλοία 100 ΚΟΧ (Κόροι Ολικής Χωρητικότητας) και άνω σε ελληνικούς λιμένες.

Προς αναθεώρηση των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού;

0koytiΠρος αναθεώρηση των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού; Τίποτα δεν αποκλείεται μετά το «πέρας» της πανδημίας εικάζει ανάλυση της BIMCO η οποία έδωσε στη δημοσιότητα μια αναθεωρημένη έκθεση σχετική με τις προβλέψεις της για το 2020 για τις κύριες ναυτιλιακές αγορές.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ