Κυρ05052024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ο ΕΣΠ ζητά επέκταση της νομοθετικής ρύθμισης για την μείωση κατά 10% του ΕΝΦΙΑ και στα επαγγελματικά ακίνητα ιδιωτών

ESP

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς απηύθυνε στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών κ. Κ. Χατζηδάκη, στον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών κ. Χ. Θεοχάρη και στον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γ. Πιτσιλή, την ακόλουθη επιστολή:

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς θεωρεί, ότι η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για την μείωση κατά 10% του ΕΝΦΙΑ για ασφαλισμένες κατοικίες, αποτελεί ένα χρήσιμο μέτρο προς την κατεύθυνση ενίσχυσης της ασφαλιστικής συνείδησης, στήριξης της αγοράς ακινήτων, τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας και βελτίωσης της προστασίας από φυσικές καταστροφές και μπορεί να επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην οικονομία και την κοινωνία.
Στα πλαίσια αυτά, θεωρούμε ότι η επέκταση της ρύθμισης και στα επαγγελματικά ακίνητα ιδιωτών, θα έχει θετικές επιπτώσεις στην συνολική οικονομική ανάπτυξη της χώρας, θα λειτουργήσει ως κίνητρο για τις επιχειρήσεις να ασφαλίσουν τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό τους, διασφαλίζοντας παράλληλα μια πιο δίκαιη και ισότιμη αντιμετώπιση όλων των φορολογουμένων, καθώς τόσο οι κατοικίες, όσο και τα επαγγελματικά ακίνητα αποτελούν σημαντικά περιουσιακά στοιχεία.
Θεωρώντας ότι η παραπάνω πρότασή μας θα είναι επωφελής για τις ελληνικές επιχειρήσεις και γενικότερα για την οικονομία της χώρας μας, ελπίζουμε στην αποδοχή του δίκαιου αιτήματός μας και αναμένουμε σχετική απόφασή σας».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter