Σαβ05182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Φέρνουν τα 20άρια στον Πειραιά – Αλλαγές πλεύσης στη Μεσόγειο

0Piraeus crop

Τούμπα... Η Evergreen Marine Corporation και η COSCO Shipping Lines θα αντικαταστήσουν πλοία 13.000 TEU με πλοία 20.000 TEU στην κοινή τους υπηρεσία Άπω Ανατολής-Μεσογείου.

Τα πλοία των 20.000 TEU θα αναπτυχθούν από τις υπηρεσίες Άπω Ανατολής-Βόρειας Ευρώπης των εταιρειών, οι οποίες στη συνέχεια θα λειτουργούν με τα πλοία των 13.000 TEU. Η ανταλλαγή χωρητικότητας στις λούπες οφείλεται στην αναδρομολόγηση όλων των υπηρεσιών Άπω Ανατολής - Ευρώπης της OCEAN Alliance μέσω του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας για να αποφευχθεί η απειλή των επιθέσεων των Χούτι στην Ερυθρά Θάλασσα. Μία από αυτές τις υπηρεσίες, που διατίθεται στην αγορά ως CES από την Evergreen και NEU7 από άλλα μέλη της συμμαχίας, συνήθιζε να προσεγγίζει τον Πειραιά ως το πρώτο ευρωπαϊκό λιμάνι εκφόρτωσης προς τα δυτικά στο δρόμο προς την Αμβέρσα, το Αμβούργο και το Ρότερνταμ. Για να βελτιωθεί η συχνότητα εν μέσω της κρίσης της Ερυθράς Θάλασσας, η λούπα έχει έκτοτε παραλείψει τον Πειραιά και γυρίζει σε 14 εβδομάδες, προσεγγίζοντας σε Tianjin, Ningbo, Σαγκάη, Yantian, Σιγκαπούρη, Κολόμπο, Αμβέρσα, Αμβούργο, Ρότερνταμ, Tanjung Pelepas και Tianjin.
Τα ανεπαρκή σε χωρητικότητα πλοία ανάγκασαν την OCEAN Alliance να αποσύρει τον τρίτο βρόχο Άπω Ανατολής - Βόρειας Ευρώπης που λειτουργεί από κοινού από την COSCO (AEU7) και την OOCL (LL3), η οποία επίσης έκανε προσεγγίσεις προς τα δυτικά στον Πειραιά. Αυτό απαιτούσε μια εναλλακτική λύση για τις ασιατικές εξαγωγές προς την Ελλάδα.
Η OCEAN Alliance είδε μια λύση για την αναβάθμιση της προαναφερθείσας υπηρεσίας Άπω Ανατολής-Μεσογείου, που διατίθεται στην αγορά ως AEM1 από την COSCO και MD2 από την Evergreen, για να λειτουργεί σε πλοία 20.000 TEU. Η υπηρεσία έχει αναθεωρηθεί για να γυρίσει σε 14 εβδομάδες (τρεις επιπλέον) με τον Πειραιά ως το πρώτο ευρωπαϊκό λιμάνι προσέγγισης, πριν τα πλοία προσεγγίσουν άλλα λιμάνια της Μεσογείου στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία. Η λούπα είναι Qingdao, Σαγκάη, Ningbo, Kaohsiung, Χονγκ Κονγκ, Yantian, Σιγκαπούρη, Πειραιάς, La Spezia, Γένοβα, Fos, Βαλένθια, Σιγκαπούρη και Qingdao.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter