Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

INETRCARGO: Η ένταξη της ναυτιλίας στο EU ETS αγνοεί τις εκκλήσεις της ναυτιλιακής βιομηχανίας για συνεργασία

rypoi naftilia 057288

Αντιδράσεων συνέχεια στην πρόθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εντάξει την ευρωπαϊκή ναυτιλία στο σύστημα εμπορίας ρύπων που ουσιαστικά τορπιλίζει την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής ναυτιλίας με ένα «μέτρο» περιφερειακού χαρακτήρα.
Σε ανακοίνωσή της η INTERCARGO τονίζει ότι η ένταξη της ναυτιλίας στο σύστημα εμπορίας εκπομπών της ΕΕ (ETS), το οποίο υποστήριξαν πρόσφατα οι ευρωπαίοι νομοθέτες, αγνόησε τις εκκλήσεις της INTERCARGO και του ναυτιλιακού κλάδου στο σύνολό του, για συνεργασία και προσαρμοσμένες λύσεις για την επίτευξη της αναγκαίας μείωσης των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου (GHG) για πιο πράσινη ναυτιλία. Αντίθετα, η κίνηση αυτή, αντί να αποτελεί ουσιαστική συμβολή στην επίτευξη αυτών των στόχων, αποτελεί επιβεβαίωση του πόσο αποστασιοποιείται η σκέψη των ευρωπαίων υπευθύνων λήψης αποφάσεων από τις παγκόσμιες διαστάσεις του ναυτιλιακού τομέα.
Οι παγκόσμιες προκλήσεις και τα προβλήματα απαιτούν παγκόσμιο χειρισμό και λύσεις, σημειώνει η INTERCARGO, τονίζοντας ότι ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (ΙΜΟ) εργάζεται για να εξασφαλίσει ίσους όρους ανταγωνισμού σε παγκόσμιο επίπεδο σε αντίθεση με τους ευρωπαϊκούς ή άλλους περιφερειακούς κανονισμούς. Οι τελευταίες έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικές, καθώς δημιουργούν στρεβλώσεις και αγορές πολλαπλών επιπέδων, ή ακόμη και εμπορικές εντάσεις ,καταλήγει η Ένωση

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter