Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

30 χρόνια Παγκόσμιου Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών στην Ελλάδα: Συμμετέχουμε και φέτος, ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ!

0StepsforSafety Helmepa

Ο Παγκόσμιος Εθελοντικός Καθαρισμός Ακτών κάθε φθινόπωρο είναι η παλαιότερη και ευρύτερη προσπάθεια ευαισθητοποίησης πολιτών για τα απορρίμματα σε ακτές και θάλασσα και αποτελεί πρωτοβουλία του μη-κυβερνητικού οργανισμού Ocean Conservancy.
Σύμφωνα με την ετήσια Έκθεση Trash Free Seas, που δημοσίευσε σήμερα o οργανισμός, πέρσι 940.000 εθελοντές σε 116 χώρες πραγματοποίησαν 7.000 καθαρισμούς συλλέγοντας 9.500 τόνους απορριμμάτων. Τα πολυπληθέστερα απορρίμματα ήταν - με διαφορά - οι περίπου 5 εκατ. συσκευασίες τροφίμων και τα πάνω από 4 εκατ. αποτσίγαρα, γεγονός που αποδεικνύει την ατομική ευθύνη στην παγκόσμια εξάπλωση του προβλήματος.
Φέτος, λόγω της πανδημίας Covid-19, ο Παγκόσμιος Εθελοντικός Καθαρισμός Ακτών θα πραγματοποιηθεί με έμφαση στην ΑΣΦΑΛΕΙΑ των εθελοντών, οι οποίοι καλούνται να οργανωθούν σε μικρές ομάδες, χρησιμοποιώντας οπωσδήποτε γάντια και μάσκες και κρατώντας αποστάσεις.
Η HELMEPA, που φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια συντονισμού της εθελοντικής αυτής δράσης στην Ελλάδα, προσκαλεί μεταξύ 19 Σεπτεμβρίου και 31 Οκτωβρίου 2020 όλους όσοι αγαπούν τη θάλασσα να καθαρίσουν συμβολικά μία ακτή ή τμήμα του βυθού από τα απορρίμματα, πάντα με ΠΡΟΣΟΧΗ και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.
Η διαδικασία είναι απλή. Συμπληρώνετε τη δήλωση συμμετοχής και λαμβάνετε από τη HELMEPA οδηγίες για την ασφαλή οργάνωση της δράσης σας και το Δελτίο Καταγραφής απορριμμάτων, μαζί με την ηλεκτρονική αφίσα της εκστρατείας. Αφού πραγματοποιήσετε τον καθαρισμό, στείλτε μας το συμπληρωμένο Δελτίο και φωτογραφίες για να προβάλουμε τη δράση σας στη σελίδα μας στο Facebook με το κοινό μας μήνυμα «Όχι Σκουπίδια, Όχι Πλαστικά σε Θάλασσες και Ακτές»!
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της HELMEPA ή να επικοινωνήσετε μαζί μας, email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ. 210-9343088.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter