Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εφαρμογή του παγκοσμίου Sulphur Limit το 2020: Η INTERCARGO εκφράζει επιφυλάξεις ως προς την ασφάλεια

Intercargo logo 11

Με την 1.1.2010 να απέχει μόλις 5,5 μήνες η INTERCARGO εκφράζει τις αυξανόμενες επιφυλάξεις τις ως προς το μέγεθος της πρόκλησης που έρχεται για την ναυτιλία και την ανάγκη για μία ομαλή μετάβαση. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι η παγκόσμια διαθεσιμότητα των ασφαλών compliant fuels παραμένει ένα κατά το μεγαλύτερο μέρος αναπάντητο ερώτημα. Η απαίτηση ότι το περιεχόμενο σε sulphur των fuel oil που χρησιμοποιείται από πλοία που κινούνται εκτός του ελεγχόμενων περιοχών να μην υπερβαίνει το 0.50% από την 1η Ιανουαρίου 2020 αποτελεί μία θαλάσσια αλλαγή (?) στο marine fuels’ supply chain.
Είναι άκρως ανησυχητικό ότι έως τώρα τα συμβατά καύσιμα έχουν γίνει διαθέσιμα μόνο σε έναν περιορισμένο αριθμό λιμανιών και κάτω από δυσμενούς όρους για την εθελοντική δοκιμή από πλοία, ενώ οι Charterers/Operators αυτή τη στιγμή δεν είναι υποχρεωμένοι να αγοράσουν μελλοντικά συμβατά καύσιμα. Έτσι, η δοκιμή στην πράξη των νέων καυσίμων και η εκπαίδευση των πληρωμάτων είναι πολύ περιορισμένη και μετατίθεται προς το τέλος του χρόνου – και αυτή η κατάσταση δημιουργεί σημαντικές επιδράσεις στην ασφάλεια της λειτουργίας των πλοίων που θα μπορούσε ενδεχομένως να απειλήσει την ασφάλεια των ναυτικών, των πλοίων, του cargo όπως και το θαλάσσιο περιβάλλον.
Σε αναμονή για την διαθεσιμότητα των νέων καυσίμων για δοκιμές στην πράξη σε πλοία αρκετά νωρίτερα από το τέλος του 2019 είναι επιτακτικό:
- Η βιομηχανία που διαθέτει τα καύσιμα να διαθέσει σημαντικά μεγέθη συμβατών καυσίμων σε πολλά λιμάνια παγκοσμίως, ώστε όλοι οι τομείς να μπορούν να εξυπηρετηθούν, συμπεριλαμβανομένου και του dry bulk sector
- Οι Charterers/Operators να ξεκινήσουν να αγοράζουν τέτοια καύσιμα
- Το Publicly Available Specification (PAS) που σχετικά μετ το 0.50% limit να γίνει διαθέσιμο το ταχύτερο δυνατόν για να διασφαλιστούν οδηγίες στην εφαρμογή των υφιστάμενων ISO 8217 specification for marine fuels
- Οι Owners/Operators να εντείνουν την εκπαίδευση. Οι ναυτικοί αξίζουν την ειδική μας μέριμνα επειδή η ναυτιλία θα βασίζεται στον μεγαλύτερο βαθμό στις ικανότητες τους για την διαχείριση των νέων καυσίμων επάνω στα πλοία στις μεγάλες θάλασσες για να διασφαλιστεί η ομαλή εφαρμογή αυτής της δραστικής αλλαγής.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter