Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πρόγραμμα του ΙΜΟ για την θαλάσσια ασφάλεια στην Νιγηρία

0IMO launches new anti piracy

Η Νιγηρία θα εφαρμόσει το σύνολο της κυβερνητικής προσέγγισης του ΙΜΟ για το πρόγραμμα θαλάσσιας ασφάλειας για να αξιοποιήσει την πρόοδο που έχει σημειωθεί.
Κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψης στα κεντρικά γραφεία του ΙΜΟ από εκπροσώπους της Υπηρεσίας Ναυτικής Διοίκησης και Ασφάλειας της Νιγηρίας (NIMASA),ο Γενικός Γραμματέας του ΙΜΟ Kitack Lim ενημερώθηκε για τη θαλάσσια ασφάλεια στα ύδατα της Νιγηρίας.
Ο ΙΜΟ εργάζεται για τη βελτίωση της θαλάσσιας ασφάλειας στη Δυτική Αφρική και προσφέρει ένα νέο και καινοτόμο πρόγραμμα με τίτλο "IMO Whole of Government Approach to Maritime Security".
Το πρόγραμμα αποτελείται από ολοκληρωμένα εργαστήρια και εξατομικευμένη υποστήριξη με στόχο να βοηθήσει τα κράτη μέλη του ΙΜΟ να αναπτύξουν εθνικές επιτροπές, μητρώα κινδύνου και στρατηγικές.
Ο Peter Adams, Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα για τη θαλάσσια ασφάλεια, εξηγεί: «Στον ΙΜΟ, πιστεύουμε ότι μια προσέγγιση χωρίς αποκλεισμούς που συγκεντρώνει βασικούς ενδιαφερόμενους είναι πιο πιθανό να αποφέρει ουσιαστικά αποτελέσματα. Ως εκ τούτου, το πρόγραμμα αποσκοπεί στη δημιουργία μιας διακυβέρνησής επιτροπής η οποία θα μπορεί να βοηθηθεί από το μητρώο κινδύνων για τον αντικειμενικό εντοπισμό κενών ασφαλείας και την ιεράρχηση των μελλοντικών προσπαθειών ανάπτυξης πολιτικής, χρηματοδότησης και ανάπτυξης ικανοτήτων. Οδηγεί επίσης στην ανάπτυξη εθνικής στρατηγικής για την ασφάλεια στη θάλασσα, η οποία θα παρέχει τους στρατηγικούς στόχους, οι οποίοι θα εξηγούν τον τρόπο με τον οποίο το κράτος μέλος θα διασφαλίσει τη θαλάσσια περιοχή του για το προσεχές μέλλον. Ελπίζουμε να αναπαράγουμε το σύνολο της κυβερνητικής προσέγγισης του ΙΜΟ για τη θαλάσσια ασφάλεια σε άλλες περιοχές στο μέλλον.»
Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί προσεκτικά με βάση την παγκόσμια εμπειρία του ΙΜΟ στον τομέα της θαλάσσιας ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της παροχής βοήθειας στις χώρες για την εφαρμογή των μέτρων θαλάσσιας ασφάλειας του ΙΜΟ, όπως ο κώδικας για την ασφάλεια των διεθνών πλοίων και των λιμενικών εγκαταστάσεων (ISPS). Το πρόγραμμα παρέχει ένα πρακτικό πλαίσιο για τη δημιουργία αποτελεσματικών αποφάσεων και διακυβέρνησης εθνικής ασφάλειας στη θάλασσα, προσαρμοσμένο στις ειδικές ανάγκες του αντίστοιχου κράτους μέλους. Κάθε στοιχείο μπορεί να παραδοθεί είτε ως αυτόνομη μονάδα είτε ως ολοκληρωμένο πρόγραμμα. Ανάλογα με την επιλογή ή τις επιλογές που έχουν επιλεγεί, το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος μπορεί να κυμαίνεται από τρεις έως δεκαοκτώ μήνες.
Με την επιφύλαξη της διαθέσιμης χρηματοδότησης, ο ΙΜΟ θα συνεργαστεί με το κράτος μέλος για την παροχή του πλαισίου, των εργαστηρίων εμπειρογνωμόνων και της συμβουλευτικής υποστήριξης. Ο ΙΜΟ θα στηρίξει τη Νιγηρία στην ανάπτυξη της Εθνικής Στρατηγικής Θαλάσσιας Ασφάλειας, με το έργο να αναμένεται να ξεκινήσει προς το τέλος του 2021 και να ολοκληρωθεί εντός 18μηνης περιόδου.

Πηγή: ΙΜΟ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter