Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η CLIA υπέρ της πρότασης Μητσοτάκη για τα εναλλακτικά καύσιμα

CLIA MarieCarolineLaurent

H Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) τάσσεται υπέρ της πρότασης του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, για τη δημιουργία Κέντρου Ερευνών της Ε.Ε. για εναλλακτικά καύσιμα και τεχνολογίες για τη ναυτιλία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της CLIA, η Γενική Διευθύντρια της CLIA για την Ευρώπη, Marie-Caroline Laurent, μετά από τις συναντήσεις που είχε με τους Υπουργούς Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, «εξέφρασε επίσης την εκτίμησή της για τη στήριξη που δείχνει το ναυτικό έθνος των Ελλήνων προς τη ναυτιλιακή κοινότητα σχετικά με την πράσινη μετάβαση στις θαλάσσιες μεταφορές», δηλώνοντας: «Η διαθεσιμότητα και πρόσβαση σε εναλλακτικά καύσιμα πλοίων είναι κρίσιμης σημασίας για το όραμά μας, για κρουαζιέρες με μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050. Ο κλάδος της κρουαζιέρας πρωτοστατεί στην υποστήριξη της ανάπτυξης της πράσινης ναυτιλιακής τεχνολογίας και χαιρετίζουμε την πρόταση του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, για τη δημιουργία Κέντρου Ερευνών της Ε.Ε. για εναλλακτικά καύσιμα και τεχνολογίες για τη ναυτιλία. Ελπίζουμε να λάβει την απαιτούμενη υποστήριξη από την Ε.Ε. ως ένα έργο που θα βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων της Πράσινης Συμφωνίας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός πρότεινε στην πρόεδρο της ΕΕ την δημιουργία ενός Κέντρου Ερευνών εναλλακτικών καυσίμων τα οποία θα αξιοποιήσει η ναυτιλία για να περάσεις την νέα εποχή χωρίς εκπομπές αερίων ρύπων του θερμοκηπίου. Υπερ της προτασης αυτής τάχθηκε και η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.
Η CLIA είναι η πρώτη διεθνής ναυτιλιακή ένωση που εκφράζει επισήμως την υποστήριξη της στην ελληνική πρωτοβουλία, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι δίνει ιδιαίτερη σημασία σαν ναυτιλιακός φορέας στην «πράσινη μετάβαση».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter