Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κύπρος: Ενεργοποιήθηκε ψηφιακή πλατφόρμα για ναυτεργάτες

aframax1 16 wiki 18887

Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας της Κύπρου ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργείας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας SCIS (Seafarers Career Information System).


Το «Πληροφοριακό Σύστημα Ναυτικής Σταδιοδρομίας» θα παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες που είναι συμβεβλημένοι με την εφαρμογή και καταχωρημένοι στο μητρώο ναυτικής απογραφής να ενημερώνονται για το περιεχόμενο του ψηφιακού τους φακέλου, να προσθέτουν πληροφορίες σε αυτόν για την εκπαίδευση και τη θαλάσσια εμπειρία τους, καθώς και να αλλάξουν τα προσωπικά τους στοιχεία στο ψηφιακό μητρώο ναυτικής απογραφής. Επιπλέον ο χρήστης θα έχει την δυνατότητα να κοινοποιεί μέσω της εφαρμογής το βιογραφικό του σημείωμα σε άλλα πρόσωπα ή εταιρείες. Ένας από τους στόχους του πληροφοριακού συστήματος ναυτικής σταδιοδρομίας είναι η ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση των ναυτικών αλλά και όλης της ναυτιλιακής κοινότητας.
Το όλο εγχείρημα αποτελεί μία συνέργεια μεταξύ του Υφυπουργείου Ναυτιλίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιώτικής Πολιτικής της Ελλάδας, της Ε.Ε και υλοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020 ενώ συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε κατά 85% και από Εθνικούς Πόρους κατά 15%.

*φωτό αρχείου

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter