Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

#ShoutOutForSeafarers - Θα σφυρίξουν τα πλοία για να στείλουν μήνυμα

0σφυρίκτρα

Το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ICS), μαζί με τη βιομηχανία και τους κοινωνικούς εταίρους, προτρέπουν τα πλοία που θα βρίσκονται σε λιμάνια σε όλο τον κόσμο να σφυρίξουν στις 12 το μεσημέρι τοπική ώρα στις 25 Ιουνίου, προς τιμήν του ΙΜΟ «Ημέρα του Ναυτικού», για να υπενθυμίσουν στον κόσμο την επείγουσα ανάγκη εμβολιασμού όλων των ναυτικών.


Η περσινό εκστρατεία έφερε την κρίση αλλαγής πληρώματος στην προσοχή του κόσμου. Σχεδόν ένα χρόνο μετά, ο αριθμός των πληρωμάτων που επηρεάστηκαν από τους συνοριακούς περιορισμούς των κυβερνήσεων μειώθηκε κατά το ήμισυ σε 200.000. Ωστόσο, θανατηφόρα δεύτερα κύματα στην Ινδία και σε άλλες χώρες παρατηρείται επιστροφή στις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις για τους ναυτικούς. Πρόσβαση σε εμβόλια είναι επίσης ένα πιεστικό ζήτημα· Πάνω από το ήμισυ του διεθνούς ναυτικού εργατικού δυναμικού προέρχεται από αναπτυσσόμενες χώρες που έχουν περιορισμένες προμήθειες εμβολίων.
Ο Guy Platten, Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, δήλωσε:
"Γνωρίζουμε πόσο σημαντικοί ήταν οι περσινές Ήρωες στο Sea Shoutout για να επιστήσουμε την προσοχή σχετικά με την κρίση αλλαγής πληρώματος. Δυστυχώς, με τις νέες παραλλαγές και τις τρομερές εξάρσεις στην Ινδία, οι ναυτικοί ξεχνιούνται για άλλη μια φορά.
Το περιστατικό Ever Given έδειξε πόσο σημαντική είναι η ναυτιλία και οι ναυτικοί μας για τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού. Ως εκ τούτου, καλούμε για άλλη μια φορά τα πλοία στο λιμάνι σε όλο τον κόσμο να σφυρίξουν στις 12 το μεσημέρι τοπική ώρα στις 25 του Ιουνίου για τον εορτασμό της Ημέρας των Ναυτικών και για τη διασφάλιση της ακρόασης των φωνών των ναυτικών.»
Το ICS, μαζί με τη βιομηχανία και τους κοινωνικούς εταίρους, καλούν τα πλοία να σφυρίξουν όταν βρίσκονται στο λιμάνι στις 12 το μεσημέρι τοπική ώρα στις 25th Στόχος την εν λόγω κίνησης είναι να επιστήσει την προσοχή του κοινού στα δεινά των ναυτικών και να διασφαλίσει ότι έχουν προτεραιότητα για το εμβόλιο. Εάν αυτός ο μοναδικός πληθυσμός αφεθεί ανεμβολίαστος, κινδυνεύει να πυροδοτηθεί περαιτέρω η «κρίση αλλαγής πληρώματος».
Ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και των Κάτω Χωρών, έχουν αρχίσει να προγράμματα εμβολιασμού χρησιμοποιώντας τους λιμένες τους ως κόμβους εμβολίων. Ζωτικής σημασίας εμβολιάζουν τόσο ντόπιους όσο και μη αυτόχθονες ναυτικούς που εισέρχονται στα λιμάνια τους.
Ωστόσο, πολλές χώρες κλείνουν τα σύνορά τους στους ταξιδιώτες λόγω φόβων για αναδυόμενες παραλλαγές και της απειλής που θα αποτελέσουν για τις εγχώριες προσπάθειες εμβολιασμού. Το ICS προτρέπει τα πλοία να συμμετάσχουν στην εκστρατεία #ShoutOutForSeafarers στις 25 Ιουνίου για να υπενθυμίσει στον κόσμο την ουσιαστική ανάγκη να επιτραπεί η αλλαγή του πληρώματος στη χώρα τους και να δοθεί προτεραιότητα στους ναυτικούς όλων των εθνών για εμβολιασμούς στα λιμάνια τους. Το ICS ενθαρρύνει επίσης τα πληρώματα να μοιράζονται τις εμπειρίες τους την ημέρα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας τα hashtags #ShoutOutForSeafarers και #FairFuture4Seafarers.
Για να βοηθήσει στην παγκόσμια προσπάθεια εμβολιασμού των ναυτικών, το ICS έχει δημοσιεύσει Χάρτη πορείας εμβολιασμού για τη δημιουργία κόμβων εμβολιασμού των ναυτικών, παρόμοιων με εκείνους που λειτουργούν επί του παρόντος.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter