Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κύπρος: Σε διαβούλευση προσχέδιο για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό

Bulk carrier 1

Στις 14 Ιουλίου λήξει η διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης του προσχεδίου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό που έθεσε χθες το αρμόδιος για θέματα ναυτιλίας υφυπουργείο της Κύπρου. Το προσχέδιο Δήλωσης Πολιτικής (ΔΠ) που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από την Επιτροπή Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού (ΘΧΣ) δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 8(3) του Νόμου 144(I)/2017 όπως τροποποιήθηκε από το Νόμο 34(Ι)/2021 καθώς και των διατάξεων της Κ.Δ.Π. 133/2021, αποτελεί το καθοδηγητικό πλαίσιο στρατηγικών, πολιτικών, στόχων και προτεραιοτήτων που θα διέπουν την ετοιμασία του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδίου. Η Δήλωση Πολιτικής Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού προσδιορίζει τις βασικές προτεραιότητες, τους στόχους και τις στρατηγικές κατευθύνσεις οι οποίες στοχεύουν στη βιώσιμη ανάπτυξη εντός των θαλάσσιων υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ο ΘΧΣ αποτελεί ένα από τα βασικά εργαλεία της Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής (ΟΘΠ) και συνιστά σημαντικό τρόπο συμβολής στη βιώσιμη ανάπτυξη των θαλάσσιων ζωνών και των παράκτιων περιοχών.
Το προσχέδιο της Δήλωσης Πολιτικής βασίστηκε στο παραδοτέο ειδικής μελέτης με τίτλο «Μελέτη για τη Δήλωση Πολιτικής Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού» η οποία τη συνοδεύει ως υποστηρικτικό έγγραφο

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter