Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

RightShip και INTERCARGO ανακοινώνουν σημαντικά νέα πρότυπα ποιότητας για τον τομέα του dry bulk

Bulk carrier 1

Η RightShip και η INTERCARGO ανακοίνωσαν σήμερα την έναρξη ενός σημαντικού νέου ποιοτικού προτύπου για τον τομέα ξηρού φορτίου χύδην, το DryBMS.

Το πρότυπο θα διέπεται από μια νέα NGO που θα συσταθεί αργότερα αυτό το έτος και θα υποστηρίξει τη βελτίωση της ασφάλειας στο τμήμα ξηρού όγκου.
Τόσο η RightShip όσο και η INTERCARGO υποστήριξαν σθεναρά και με συνέπεια την ανάγκη για σημαντικές βελτιώσεις στα πρότυπα ασφάλειας ξηρού φορτίου χύδην. Τον Αύγουστο του 2020 και οι δύο οργανισμοί συνδύασαν την εμπειρογνωμοσύνη τους για να δημιουργήσουν ένα ενιαίο πλαίσιο για το σύνολο του κλάδου.
Με την υποστήριξη του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ICS) και της BIMCO, το DryBMS υπάρχει πλέον ως ένα απλό σύνολο βέλτιστων πρακτικών και βασικών δεικτών επιδόσεων και ανεβάζει τον πήχη στην ασφάλεια, το περιβάλλον και την επιχειρησιακή αριστεία.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της RightShip, Steen Lund, δηλώνει ότι είναι πεπεισμένος ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα θα υποστηριχθεί και θα υιοθετηθεί σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι το πρότυπο είναι προϊόν εκτεταμένης συνεργασίας με πολλούς ενδιαφερόμενους φορείς στον τομέα της φορτηγού ναυτιλίας χύδην φορτίων για να τονίσει ότι η παράδοση του προτύπου σε μια νέα και ανεξάρτητη MGO θα εξασφαλίσει ότι το πρότυπο προστατεύεται και διέπετε με τις καλύτερες προθέσεις της βιομηχανίας.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της INTERCARGO κ. Δ. Φαφαλιός τόνισε ότι αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα, όχι μόνο για τη βιομηχανία, αλλά και για τον τομέα στο σύνολό του. Όλοι συνεργαζόμαστε σε ένα σχέδιο που αναπτύσσεται από τη βιομηχανία και για τη βιομηχανία, το οποίο θα προσφέρει ένα πραγματικά ισχυρό πρότυπο .Η RightShip και η INTERCARGO είναι ευγνώμονες στους διαχειριστές έργων, τους ειδικούς του κλάδου, καθώς και τους παρατηρητές της ICS και της BIMCO, για τη μεγάλη υποστήριξή τους που οδήγησε σε αυτό το σημαντικό ορόσημο. Δεν μπορούμε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα χωρίς τη συμβολή ευρέος φάσματος ναυτιλιακών οργανισμών. Κάθε άποψη μας βοηθά να αποκτήσουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα των αναγκών και των αναγκών της βιομηχανίας μας», πρόσθεσε ο Δημήτριος Φαφαλίους.
Ο David Loosley, Γενικός Γραμματέας & Διευθύνων Σύμβουλος της BIMCO, δήλωσε: «Η ασφάλεια, των ανθρώπων, του περιβάλλοντος και των περιουσιακών στοιχείων είναι ο πρωταρχικός στόχος του DryBMS, αλλά το αναμενόμενο επικαλυπτόμενο αποτέλεσμα είναι η επιχειρησιακή αριστεία που θα ωφελήσει όλους τους ενδιαφερόμενους. Υποστηρίζουμε θερμά αυτή τη συνεργατική προσπάθεια της βιομηχανίας για την ανάπτυξη ενός ενιαίου προτύπου και συγχαίρουμε τις προσπάθειες της RightShip και της INTERCARGO για την επίτευξη αυτής της πρωτοβουλίας.»
Ο Guy Platten, Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, δήλωσε: "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε συνεργαστεί στενά με RightShip και INTERCARGO να φέρουν αυτό το σημαντικό νέο πρότυπο ποιότητας στον τομέα. Η ναυτιλία έχει, και πάντα θα, τηρεί τα υψηλότερα δυνατά πρότυπα και βέλτιστες πρακτικές. Η εισαγωγή του DryBMS αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα των συνεχιζόμενων προσπαθειών των βιομηχανιών για την αύξηση του φραγμού όσον αφορά την ασφάλεια, τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και την επιχειρησιακή αριστεία.»

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter