Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Χωρίς «σκάτζα» και περίθαλψη…

0Lone seafarer

Με στερημένη τη δυνατότητα να «αλλάξουν» πάνω από 200.000 ναυτικοί ανά τον κόσμο με ξεκούραστους συναδέλφους τους λόγω της πανδημίας, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία που διέπει τις ναυτιλιακές δραστηριότητες, τώρα αντιμετωπίζουν και προβλήματα περίθαλψης.


Το όλο θέμα των «κλειδωμάτων» στα λιμάνια για τη μη εξάπλωση της πανδημίας έφερε στο προσκήνιο και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ναυτικοί που χρήζουν άμεσης περίθαλψης καθώς αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα υγεία μη σχετιζόμενα με τον κορωνοϊό.
Με αφορμή τα προβλήματα αυτά το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ICS) εξέδωσε επικαιροποιημένες οδηγίες υγείας για την παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία για να εξασφαλίσει ότι οι χειριστές πλοίων και το πλήρωμα μπορούν να αντιμετωπίσουν με ασφάλεια τους ναυτικούς που αγωνίζονται με ιατρικές παθήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού.
Ανησυχητικές αναφορές αναφέρουν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι ναυτικοί στερούνται ιατρικής φροντίδας από τις λιμενικές αρχές. Πολλές περιπτώσεις ναυτικών που πάσχουν από μη COVID σχετικές ιατρικές καταστάσεις τους απαγορεύεται η είσοδος στο λιμάνι ή απαγορεύεται ιατρική έξοδος από το πλοίο για πάνω από 4 ημέρες. Το όλο ζήτημα έρχεται να επιδεινώσει την κατάσταση καθώς πέραν των άλλων προβλημάτων «απειλεί» και τη ζωή των ναυτικών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter