Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ι. Πλακιωτάκης : Το Λιμενικό Σώμα δεν ανήκει στο ΥΝΝΠ, είναι το ίδιο το ΥΝΝΠ

0Ναυτιλίας

«Το Λιμενικό Σώμα δεν ανήκει στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Το Λιμενικό Σώμα είναι το ίδιο το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής». Η επισήμανση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ι. Πλακιωτάκη από του βήματος της Βουλής επισφράγισε το ρόλο που διαδραματίζει το Λιμενικό Σώμα σε όλους τους τομείς δραστηριότητας του υπουργείου χαρακτηρίζοντας το Σώμα «άοκνο στυλοβάτη». Ειδικότερα για το Λιμενικό Σώμα ο κ. Πλακιωτάκης αφού υπενθύμισε το ρόλο του Λιμενικού Σώματος σημείωσε ότι εξίσου σημαντική είναι η προσφορά του σε ιδιαίτερα κρίσιμους τομείς της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας, όπως η εκπροσώπησή της στα διεθνή ναυτιλιακά φόρα - με στελέχη έμπειρα και ικανά στον σύνθετο χειρισμό των σύγχρονων ναυτιλιακών προκλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Ειδικότερα ανέφερε τα ακόλουθα:
«Είμαστε εδώ για να κάνουμε όσα πρέπει και στην ώρα που πρέπει, διαθέτοντας όλα εκείνα τα μέσα, υλικά και άυλα, που απαιτούνται για να διατηρηθεί η υψηλή επιχειρησιακή δυνατότητα των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, γυναικών και ανδρών, που καθημερινά κάτω από τις οποιεσδήποτε συνθήκες, από την μια άκρη της Ελλάδος, ως την άλλη, φέρνουν με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης σε πέρας κάθε αποστολή που τους ανατίθεται.
Για να γίνουν πράξη όλα αυτά δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ για το εξοπλιστικό πρόγραμμα του Λιμενικού Σώματος, κινητοποιώντας πόρους από το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Άμυνας & Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία.
Δεν έχουμε την πολυτέλεια της απώλειας ούτε μιας ημέρας από την υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών. Είναι, εν τέλει, υποχρέωσή μας απέναντι στον κάθε Έλληνα πολίτη που ακουμπά την ελπίδα του στο Λιμενικό Σώμα για την ασφάλειά του στην θάλασσα.
Προτεραιότητά μας λοιπόν είναι η αναβάθμιση των προσόντων των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, μέσα από κατάλληλα, διαρκή και εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα με απώτερο σκοπό να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο το υψηλό επίπεδο επάρκειας που τα διακρίνει τόσο στο ναυτιλιακό όσο και στο επιχειρησιακό χώρο ευθύνης τους .
Στόχος μας είναι ένας και μοναδικός η ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Λιμενικού Σώματος, με την διασφάλιση των κατάλληλων μέσων, καθώς και η εμπέδωση στις τάξεις του, του αισθήματος ασφάλειας και αναγνώρισης του σημαντικού και πολυεπίπεδου έργου τους.
Για εμάς εξάλλου, ο εκσυγχρονισμός και η βελτίωση των κανόνων εσωτερικής λειτουργίας του Λιμενικού Σώματος, η επαναφορά της αξιοκρατίας και η θέσπιση αντικειμενικών κριτηρίων για την ομαλή λειτουργία του είναι μονόδρομος και ιστορική ευθύνη».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter