Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Θέμα επιτάχυνσης των casualty reports στον ΙΜΟ

untitled

Θέμα για την επιτάχυνση κατάθεσης των casualty reports πρόκειται να εξετάσει ο ΙΜΟ καθώς ο γ.γ. Kitack Lim το έθεσε μεταξύ των προτεραιοτήτων του Ναυτιλιακού Οργανισμού.

Να σημειωθεί ότι βασική αιτία για την συζήτηση του όλου θέματος το οποίο , ως γνωστόν, έχει θέσει και η INTERCARGO, στο πρόσφατο παρελθόν, είναι ότι ένας μεγάλος αριθμός ναυτιλιακών ατυχημάτων δεν μπορεί να αξιολογηθεί ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, και σε επίπεδο ΙΜΟ, καθώς είτε δεν υπάρχουν στοιχεία, είτε δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία από την διερεύνηση τους. Αξίζει να επισημανθεί ότι η αεροπορική βιομηχανία έχει αξιοποιήσει τα στοιχεία των casualty reports αεροπορικών ατυχημάτων για την λήψη άμεσων μέτρων από τις κατασκευάστριες εταιρίες και όχι μόνο γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα την βελτίωση των επιπέδων ασφαλείας σε παγκόσμια κλίμακα. Με τη ναυτιλία να κινείται σε ένα εξαιρετικά αυστηρό πλαίσιο για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος πρωτίστως και της ασφάλειας των πληρωμάτων το θέμα της διαλεύκανσης αλλά και της εγκαίρου κατάθεσης στοιχείων ναυτικών ατυχημάτων φαίνεται ότι θα είναι το επόμενο αντικείμενο ενός κύκλου συζητήσεων που άνοιξε ο γ.γ. του ΙΜΟ Kitack Lim.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter