Σαβ05182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αυτόνομα πλοία: Σε ρότα διερεύνησης και... τα boxships

Container 00

Ήταν να μην γίνει η αρχή. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η γνωστή για την επανάσταση που ξεκίνησε στον τομέα των αυτόματων-τηλεχειριζόμενων πλοίων Rolls-Royce προχωρά στη διερεύνηση των δυνατοτήτων εφαρμογής και σε πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Προς το σκοπό αυτό υπέγραψε Memorandum of Understanding (MoU) με την MacGregor που αποτελεί τμήμα της Cargotec για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων εφαρμογής αυτόνομης πλοήγησης και συστήματος διαχείρισης φορτίων επι πλοίου για πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Τα εκ Λονδίνου διαδοθέντα από διοργάνωση όπου οι αυτοματισμοί βρέθηκαν στο επίκεντρο δεν αφήνουν περιθώρια παρανοήσεων για τις τάσεις που διαμορφώνει η τελευταία λέξη της τεχνολογίας των ηλεκτρονικών υπολογιστών και της πλειάδας των προτάσεων που ήδη σχηματοποιεί.

Με την αυτοκινητοβιομηχανία να έχει προηγηθεί βήματα μπροστά ο τομέας της ναυτιλίας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα «κάνει άλματα» καθώς προς τούτο συνηγορούν πολλοί παράγοντες.

Να σημειωθεί ότι ήδη εταιρίες που διαχειρίζονται πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων τα «διατηρούν υπό εξ αποστάσεως έλεγχο» συλλέγοντας πληροφορίες για τους πλόες, τους χρόνους στα λιμάνια, τους χρόνους εξυπηρέτησης κλπ. Τα οποία και στη συνέχεια αξιοποιούν για την βελτίωση της ανταπόκρισης στις απαιτήσεις του διεθνούς εμπορίου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter