Κυρ05052024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Απειλή» εξ αέρος τα drones για τα πλοία

drone 99955

«Απειλή» εξ αέρος φαίνεται να αποτελούν πλέον τα drones για τα πλοία καθώς ειδικοί σε θέματα ασφαλείας πλοίων και λιμενικών εγκαταστάσεων προβληματίζονται και σε αυτόν τον τομέα. Οι ιπτάμενες συσκευές , οι δυνατότητες των οποίων βελτιώνονται καθημερινά ως προς τα κομιζόμενα βάρη, έχουν αρχίσει να «σταδιοδρομούν» και στη ναυτιλία ως συσκευές οι οποίες θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν ταχυδρομικές υπηρεσίες σε εύλογη ακτίνα δράσης από λιμάνια στα οποία υπάρχουν γραφεία εκπροσώπων εταιριών αλλά και για κομιστές ελαφρών ανταλλακτικών και ηλεκτρονικών.

Ωστόσο πρόσφατα σχετικά παρουσιάστηκαν τα πρώτα ηλεκτρονικά αντίμετρα κατά των συσκευών αυτών αλλά και εξειδικευμένα ραντάρ για την αναγνώριση και αναχαίτιση τους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών λίνα προσεχώς στο κεφάλαιο «ασφάλεια πλοίων» το θέμα της αναχαίτισης drones θα έρθει να προστεθεί στα αντίμετρα για κυβερνο-επιθέσεις, «χακαρίσματα» υπολογιστικών συστημάτων κλπ.

Να σημειωθεί ότι ένα τέτοιο σύστημα παρουσίασε η Kelvin Hughes η οποία μεταξύ των άλλων ειδικεύεται και σε συσκευές ραντάρ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter