Σαβ05182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στα «τάρταρα» οι τιμές για διαλύσεις boxships

pakistan3

Κατρακυλούν οι προσφερόμενες τιμές ανά τόνο για διαλύσεις πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων καθώς εκτιμάται ότι το τρέχον έτος θα είναι έτος ρεκόρ για διαλύσεις πλοίων του συγκεκριμένου τομέα σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τα στοιχεία που έρχονται από την Braemar δείχνουν ότι μέχρι σήμερα από την αρχή της χρονιάς έχουν οδηγηθεί προς διάλυση 56 πλοία 185,500 TEU έναντι των 16 (45,000 TEU) της αντίστοιχης περιόδου πέρσι. Αντίστοιχα έχουν παραδοθεί 18 νεότευκτα 91,500 TEU.

Οι τιμές που έχουν δοθεί, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα γνωστά στοιχεία δείχνουν ότι οι εταιρίες που αποσύρουν πλοία έχουν αποφασίσει να υποστούν απώλειες στις τιμές scrap προκειμένου να υποστηρίξουν τους στόλους των νεότευκτων πλοίων με τις μεγαλύτερες μεταφορικές ικανότητες.

Πρόσφατα γνωστός οίκος αναλύσεων είχε αναφερθεί στην προσπάθεια εξισορρόπησης του ισοζυγίου προσφοράς προς ζήτηση για διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων επισημαίνοντας ότι το νεότευκτο τονάζ είναι αρκετά μεγάλο γεγονός που οδηγεί, εκτός των αποσύρσεων, τις εταιρίες να καθυστερούν τις παραλαβές πλοίων τους από ένα έως και δύο χρόνια.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter