Σαβ05182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ρότα για digitalisation επιλέγουν οι liners

maersk container

Άκρως ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία που έρχονται από τις εργασίες της TPM σύμφωνα με τα οποία οι εταιρίες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που απαρτίζουν τις «συμμαχίες» έχουν αποφασίσει να «δοκιμάσουν τις digital προκλήσεις». Μάλιστα η Maersk Line που ως γνωστόν μετέχει με την MSC στην 2Μ ανακοίνωσε ότι θα επανεξετάσει επί του συνόλου στρατηγικού χαρακτήρα στοιχεία του οργανισμού της τα οποία και θα ψηφιοποιηθούν (digitalisation). Αναλυτές υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ένα νέο κεφάλαιο στο «βιβλίο εξέλιξης» του τομέα το ενδιαφέρον του οποίου έχει ήδη «προπωληθεί» με την εισαγωγή των συμμαχιών στην πλατφόρμα Alibaba και των συνεπειών που θα επιφέρει η κίνηση αυτή στην αλυσίδα των logistics.

Αναλυτές των τομέων της πληροφορικής αλλά και των δορυφορικών τεχνολογιών υποστηρίζουν ότι οι συνδυασμοί που μέλλεται να γίνουν θα μειώσουν αισθητά τους χρόνους και άρα και τα κόστη των κατά περίπτωση καθυστερήσεων με το γενικό ισοζύγιο στο τέλος της ημέρας να έχει θετικό πρόσημο σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα.

Το νέο κεφάλαιο επίσης εμπεριέχει και αρκετές «σελίδες» που είναι αφιερωμένες στην «μετάλλαξη» ενός τμήματος του προσωπικού των εταιριών το οποίο θα κληθεί να λειτουργήσει τις τεχνολογίες αυτές και μάλιστα με αποδοτικό τρόπο στο πλαίσιο του ανταγωνισμού.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter