Σαβ05182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πρόταγμα η Επισκευαστική Ζώνη

koroyblis pita 2 2017

Το σύνολο των θεμάτων που αφορούν την Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη αλλά και τις εγγύς ναυπηγικές μονάδες πρόκειται να τρέξουν το αμέσως προσεχές διάστημα καθώς τα θέματα αυτά όπως αποκάλυψε πριν από λίγο ο υπουργός Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλής κατά την κοπή της πίτας των ναυτιλιακών συντακτών αποτέλεσαν αντικείμενο διυπουργικής που έλαβε χώρα πρόσφατα. Ο κ. Κουρουμπλής αποκάλυψε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η άρση όλων των στρεβλώσεων που ταλανίζουν την Επισκευαστική Ζώνη αλλά και η ταχύρυθμη ανάπτυξη της καθώς υπάρχει ενδιαφέρον για επισκευές πέραν των εμπορικών πλοίων και τω πλοίων της ακτοπλοΐας και πλοίων του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

Πρέπει να είμαστε έτοιμοι είπε ο κ. Κουρουμπλής καθώς τα προσεχή χρόνια τα πλοία που θα προσεγγίζουν τα λιμάνια της ΕΕ θα πρέπει να χρησιμοποιούν ως καύσιμο LNG και άρα πολλά από αυτά θα απαιτήσουν εκτεταμένες μετασκευές.

Στην εκδήλωση επίσης στην οποία παρέστη όλη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου ο υπουργός αναφέρθηκε στους δέκα στόχους τους οποίους έχει θέσει η παρούσα ηγεσία μεταξύ των οποίων προτάσσεται η ποντοπόρος ναυτιλία, η νησιωτικότητα και η λιμενική πολιτική καθώς όπως είπε μέχρι τώρα αυτή ήταν ανακατωμένη.

Στο σημείο αυτό είπε, το προσεχές διάστημα θα δοθεί και έμφαση σε κάποια από τα δέκα στρατηγικής σημασίας λιμάνια μη προσδιορίζοντας όμως ποια θα είναι αυτά. Αν και το τελευταίο διάστημα έχει γίνει πολύς λόγος για τα λιμάνια που σχετίζονται και με τον τομέα της κρουαζιέρας.

Νωρίτερα στο υπουργείο σύμφωνα με πληροφορίες, έλαβε χώρα σύσκεψη που μεταξύ των άλλων αφορούσε και την ασφάλεια των λιμένων και των λιμενικών εγκαταστάσεων, θέμα το οποίο απ ότι φαίνεται επανέρχεται στο προσκήνιο της επικαιρότητας για μια σειρά λόγους όπως και αυτό της πλήρους εναρμόνισης με τις απαιτήσεις του κώδικα ISPS.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter