Σαβ05182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Δεν... απειλεί η Alibaba τους forwarders

maersk mc kinney moller 9

Δεν αποτελεί απειλή η Alibaba για τους forwarders φαίνεται να λέει τώρα η MAERSK, καθώς η προ ημερών ανακοίνωση της δυνατότητας εξεύρεσης χώρων σε πλοία της μέσω της γνωστής ηλεκτρονικής πλατφόρμας δημιούργησε εύλογο προβληματισμό στους forwarders.

Ωστόσο η εν λόγω δυνατότητα είναι εφικτή αλλά σύμφωνα με εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων οι όγκοι των διακινούμενων ημερησίως σε παγκόσμια κλίμακα εμπορευματοκιβωτίων καθιστούν αναγκαία την εμπλοκή των forwarders μέσω των οποίων ουσιαστικά διασφαλίζεται και η ομαλή ροή στην αλυσίδα των logistics.

Στο μεταξύ «ενθουσιώδεις οπαδοί» της τεχνολογίας της πληροφορικής σημειώνουν ότι σχεδόν σε όλους τους τομείς η εμπλοκή ηλεκτρονικών συστημάτων για τη διαχείριση της πληροφορίας που σχετίζεται με τα διακινούμενα εμπορεύματα μπορεί να κερδίσει χρόνο άρα και χρήμα από την αποφυγή «άστοχων» ενεργειών.

Να σημειωθεί πάντως ότι «μετριοπαθείς-ψύχραιμοι» παρατηρητές εκτιμούν ότι αν και η τεχνολογία «τρέχει» στον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων, οι αυτοματισμοί που εισέρχονται θα «αργήσουν» να θέσουν εκτός της ανθρώπινη παρέμβαση στα στάδια που καθορίζουν την ροή των εμπορευματοκιβωτίων εντός και εκτός πλοίων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter