Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η Seanergy Maritime Holdings αγόρασε ένα ακόμη cape

tsantanistamatis

Η Seanergy Maritime Holdings Corp. (NASDAQ: SHIP) («Seanergy» ή η «Εταιρεία») ανακοίνωσε σήμερα τη συμφωνία αγοράς ενός επιπλέον Capesize πλοίου.

Το πλοίο έχει κατασκευαστεί το 2006 σε διεθνούς φήμης ναυπηγείο της Ιαπωνίας, έχει χωρητικότητα 177,000 dwt περίπου και θα μετονομαστεί σε M/V Tradership. Η παράδοσή του αναμένεται προς το τέλος του πρώτου τριμήνου ή στην αρχή του δεύτερου τριμήνου του 2021. Με την παράδοσή του, ο στόλος της Εταιρείας θα αυξηθεί στα 12 Capesize πλοία και η συνολική μεταφορική ικανότητα θα ανέλθει σε 2.103.042 dwt περίπου. Η αξία αγοράς ανέρχεται στα 17 εκατ. δολάρια και θα χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια.
Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, δήλωσε:
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε την απόκτηση ενός ακόμα Capesize πλοίου, κατασκευασμένο στην Ιαπωνία, που αυξάνει περαιτέρω την μεταφορική δύναμη του στόλου μας πάνω από 2.1 εκατ. dwt.
Το πλοίο αναμένεται να μας παραδοθεί άμεσα και οι προοπτικές της αγοράς των Capesizes για το 2021 είναι εμφανώς βελτιωμένες με τα επίπεδα των ναύλων των Capesizes για το πρώτο τρίμηνο του 2021 να είναι αυξημένα κατά 60% σε σχέση με τον μέσο όρο των τελευταίων 5 ετών.

Με την προσθήκη του νέου πλοίου, η Εταιρεία βρίσκεται στη βέλτιστη θέση να επωφεληθεί από την τρέχουσα άνοδο της αγοράς, με το σύνολο του στόλου ναυλωμένο spot ή χρονοναυλωμένο στον BCI – Baltic Capesize Index.
Η Seanergy θα συνεχίσει να επιδιώκει συναλλαγές με στόχο την περαιτέρω αύξηση της αξίας των μετόχων της.»
Σχετικά με την Seanergy Maritime Holdings Corp.
Η Seanergy Maritime Holdings Corp. είναι η μοναδική εταιρεία εισηγμένη στο Αμερικανικό χρηματιστήριο που διαχειρίζεται αποκλειστικά στόλο πλοίων τύπου Capesize. Με την παράδοση του νέου πλοίου, ο στόλος της Εταιρείας θα αποτελείται από 12 πλοία τύπου Capesize, με συνολική μεταφορική ικανότητα που ανέρχεται στους 2.103.042 τόνους και με μέση ηλικία στόλου τα 12,2 περίπου έτη.
Η Seanergy Maritime Holdings Corp. είναι ναυτιλιακή εταιρεία με κεντρικά γραφεία στην Γλυφάδα Αττικής και έδρα τα Marshall Islands. Οι μετοχές της Εταιρείας διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο του Nasdaq Capital Market με τον κωδικό ''SHIP''.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter