Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σε οκτώ containerships έχει επενδύσει η Τεχνική Ολυμπιακή

texnikiolympiaki

Σε επένδυση σε ένα ακόμη πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων προχώρησε η Τεχνική Ολυμπιακή.

Ειδικότερα σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεών της, η "ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε." ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η εν Κύπρω εδρεύουσα εγγονή αυτής με την επωνυμία "T.O. SHIPPING LTD" (θυγατρική κατά 100% της εταιρείας Τ.Ο INTERNATIONAL HOLDING LTD) συμμετείχε με ποσοστό 85% στη σύσταση της εταιρείας ROMA HOLDING LLC με έδρα τις νήσους Μάρσαλ, η οποία (ROMA HOLDING LLC) υπέγραψε ΜΟΑ για την απόκτηση πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, σημαίας Λιβερίας, 9.800 TEU και έτους ναυπήγησης 2006, το οποίο θα φέρει την ονομασία MSC ROMA. Για την ως άνω συμμετοχή της η "T.O. SHIPPING LTD" κατέβαλε ως προκαταβολή ποσό ανερχόμενο σε USD 2.762.500. Το ΜΟΑ θα τεθεί προς έγκριση στην επερχόμενη Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας που θα αποφασίσει, μεταξύ άλλων, και σχετικά με την επέκταση των δραστηριοτήτων του Ομίλου της Εταιρείας σε νέους επιχειρηματικούς τομείς. Η Εταιρεία θα ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό για κάθε εξέλιξη επί του θέματος.
Λίγες ημέρες νωρίτερα η Τεχνική Ολυμπιακή ε΄χιε ανακοινώσει ότι η εν Κύπρω εδρεύουσα εγγονή αυτής με την επωνυμία "T.O. SHIPPING LTD" (θυγατρική κατά 100% της εταιρείας Τ.Ο INTERNATIONAL HOLDING LTD) συμμετείχε με ποσοστό 15% στη σύσταση της εταιρείας STAMATIS B MARITIME LLC με έδρα τις νήσους Μάρσαλ, η οποία (STAMATIS B MARITIME LLC) απέκτησε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, σημαίας Λιβερίας, 4.226 TEU και έτους ναυπήγησης 2004 το οποίο θα μετονομαστεί σε STAMATIS B. Για την ως άνω συμμετοχή της η "T.O. SHIPPING LTD" κατέβαλε ποσό ανερχόμενο σε USD 1.846.875.
Από τον περασμένο Οκτώβριο, ο όμιλος της Τεχνικής Ολυμπιακής έχει εξαγοράσει μειοψηφικά ποσοστά σε επτά ακόμη containerships, μέσω της Τ.Ο. Shipping Ltd, της εταιρείας που ίδρυσε πέρυσι με έδρα την Κύπρο και η οποία ανήκει κατά 100% στην T.O. International Holding Ltd., εταιρείας συμφερόντων της οικογένειας Στέγγου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter