Σαβ05042024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σχέδιο κυριαρχίας στις «πράσινες ναυπηγήσεις» από την Κίνα

kina naupigeio 7452

Σχέδιο με ορίζοντα επταετίας έθεσαν σε εφαρμογή τα συναρμόδια υπουργεία της Κίνας για να κυριαρχήσουν στην «πράσινη» ναυπηγική αγορά, βασιζόμενες στην κινεζική κυριαρχία στη συμβατική ναυπηγική αγορά.

Τα κινεζικά ναυπηγεία κατασκευάζουν το ήμισυ της παγκόσμιας εμπορικής χωρητικότητας, περίπου 38 εκατομμύρια dwt ετησίως, και ο τομέας αναπτύσσεται ραγδαία. Τα εμπορικά πλοία εναλλακτικών καυσίμων αντιπροσωπεύουν σήμερα περίπου το ένα τοις εκατό του παγκόσμιου στόλου, σύμφωνα με την BIMCO, αλλά ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί καθώς εισέρχονται περισσότερα πλοία με μεθανόλη και LNG. Αυτό θα είναι μεγάλη επιχείρηση για τα ναυπηγεία: περίπου το ένα τρίτο του τρέχοντος βιβλίου παραγγελιών και περισσότερο από το 40% της χωρητικότητας νεκρού φορτίου στο παγκόσμιο βιβλίο παραγγελιών είναι ικανό ή έτοιμο για διπλά καύσιμα.
Μέχρι το 2025, το Ministry of Industry and Information Technology (MIIT) επιδιώκει να δει την κινεζική βιομηχανία να αναπτύσσει καλύτερες λύσεις αλυσίδας εφοδιασμού για την πράσινη ναυπηγική βιομηχανία, εξασφάλιση ταχύτερου ρυθμού υιοθέτησης για τα πλοία εναλλακτικών καυσίμων καθώς και να επιτύχει μερίδιο 50% της παγκόσμιας αγοράς για νεότευκτα πλοία που τροφοδοτούνται με ΥΦΑ και μεθανόλη. Το MIIT θέλει επίσης να επιταχύνει την πρόωση με μεθανόλη και αμμωνία, τους φορείς υγρού υδρογόνου και την ανάπτυξη ισχύος κυψελών καυσίμου και άλλων καινοτόμων επιλογών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter