Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Βελτιώθηκαν οι «σκάτζες»

0naytikoi

O Neptune Declaration Crew Change Indicator για το τέταρτο τρίμηνο του 2022 δείχνει ότι το 2,7% των ναυτικών εξακολουθούν να είναι κολλημένοι σε πλοία μετά τη λήξη του συμβολαίου τους, καταγράφοντας μια πτώση 0,6 ποσοστιαίων μονάδων σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο.

Ο αριθμός των ναυτικών που «εμποδίζονται» να αποβιβαστούν είναι ο χαμηλότερος από την εισαγωγή του δείκτη αλλαγής πληρώματος τον Μάιο του 2021. Ταυτόχρονα, το ποσοστό των ναυτικών στα πλοία για περισσότερο από 11 μήνες μειώθηκε στο 0,2%, μείωση 0,1 ποσοστιαίων μονάδων από τον δείκτη του Οκτωβρίου.

Ωστόσο ενώ η Κίνα καταργεί τους περιορισμούς, άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας και της Ιαπωνίας, εφαρμόζουν νέες απαιτήσεις δοκιμών και περιορισμούς για τους ναυτικούς που φθάνουν από συγκεκριμένες ασιατικές χώρες λόγω της αύξησης των λοιμώξεων. Επιπλέον, οι τοπικές και κεντρικές κυβερνήσεις στην Κίνα δεν έχουν ακόμη ευθυγραμμιστεί και οι αλλαγές πληρώματος στην Κίνα εξαρτώνται επομένως πολύ από τους τοπικούς πράκτορες για να διασφαλίσουν τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς.
Ο δείκτης δείχνει ότι οι ναυτικοί εξακολουθούν να εμβολιάζονται, καθώς ο αριθμός των ναυτικών που έχουν εμβολιαστεί έχει αυξηθεί κατά 2,7 ποσοστιαίες μονάδες από τον Οκτώβριο, ανεβάζοντας τον αριθμό των εμβολιασμένων ναυτικών στο 95,6%.
Τέλος διαχειριστές πλοίων που παρέχουν δεδομένα αναφέρουν ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την πιθανότητα εμφάνισης νέων παραλλαγών και οι τρέχοντες εμβολιασμοί να μην είναι επαρκώς αποτελεσματικοί. Ορισμένοι διαχειριστές πλοίων σημειώνουν επίσης ότι επιλέγουν να αντικαταστήσουν τα μη εμβολιασμένα μέλη του πληρώματος με εμβολιασμένα μέλη πληρώματος όταν είναι δυνατόν.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter