Σαβ05042024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σε χαμηλό δεκαετίας οι διαλύσεις το 2022

90009dialitirio

Στους υψηλούς ναύλους που κατέστησαν επικερδή τη συνέχιση της λειτουργίας παλαιότερων πλοίων αποδίδεται η μείωση του αριθμού των πλοίων που οδηγήθηκαν στα διαλυτήρια της Ασίας το περασμένο έτος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της hipbreaking Platform 443 ποντοπόρα εμπορικά πλοία και υπεράκτιες μονάδες πωλήθηκαν για διάλυση το 2022.
Από αυτά, 292 μεγάλα δεξαμενόπλοια, bulkers, πλωτές εξέδρες, φορτηγά και επιβατηγά πλοία κατέληξαν στο Μπαγκλαντές, την Ινδία και το Πακιστάν. Το 2022, συνολικά 49 πλοία διαλύθηκαν στο Aliağa της Τουρκίας, μια τοποθεσία όπου βρίσκονται επί του παρόντος έξι εγκεκριμένα από την ΕΕ ναυπηγεία ανακύκλωσης πλοίων. Ωστόσο, δύο εγκαταστάσεις, η Şimşekler και η Işıksan, αφαιρέθηκαν από τον κατάλογο της ΕΕ το 2022 λόγω της μη συμμόρφωσής τους με τις απαιτήσεις που ορίζονται στον κανονισμό της ΕΕ για την ανακύκλωση πλοίων.
Η πλατφόρμα που ελέγχεται από ΜΚΟ έχει θέσεις το θέμα της συμμόρφωσης των Ασιατικών διαλυτήριων ως προς τις προδιαγραφές ασφάλειας για εργαζόμενους αλλά και το περιβάλλον σημειώνοντας την επείγουσα ανάγκη μετασχηματισμού του τομέα σε πιο βιώσιμες και ασφαλείς μεθόδους ανακύκλωσης πλοίων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter