Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Οι λύσεις βρίσκονται εκτός του πεδίου της ναυτιλίας…

rupoi ploion6

Θα μπορούσε να θεωρηθεί «ανατρεπτικό» το συμπέρασμα των συζητήσεων της ναυτιλιακής εβδομάδας του Λονδίνου όπου εξετάστηκαν όλα τα μείζονος σημασίας ζητήματα που απασχολούν τη ναυτιλία αν δεν το είχε προ πολλού καταδείξει ο Πειραιάς...

Δηλαδή το συμπέρασμα ότι οι λύσεις σχετικά με την μείωση των αέριων ρύπων (CO2), την ψηφιοποίηση της ναυτιλίας αλλά και ζητήματα που άπτονται της εφοδιαστικής, βρίσκονται εκτός του πεδίου της ναυτιλίας. Να υπενθυμιστεί ότι ο Πειραιάς κατέδειξε πρώτος το ρόλο που διαδραματίζει η βιομηχανία των διυλιστηρίων ανά τον κόσμο για την παραγωγή των απαιτούμενων με βάση τις αποφάσεις αλλά και τους στόχους του ΙΜΟ καυσίμων, συσχέτισε το θέμα της ναυτικής ασφάλειας και της προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και ζητήματα που αγγίζουν βασικές παραμέτρους της ψηφιοποίησης. Πέραν αυτού στις συζητήσεις του Λονδίνου, κατέστη σαφές ότι οι «κανονιστικές πολιτικές» επηρεάζουν επιχειρησιακά άρα και επιχειρηματικά τον κλάδο της ναυτιλίας όπως και του γεγονότος ότι υπάρχει η αναγκαιότητα προσαρμογής στις νέες τεχνολογίες και στους αλγόριθμους τρίτων κατασκευαστών που επαναπροσδιορίζουν την άδεια των πλοιοκτητών να λειτουργούν και να διατηρούν ένα συστηματικά επικερδές επιχειρησιακό μοντέλο χωρίς το οποίο η παγκόσμια οικονομία θα κατέρρεε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter