Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Κτυπά» το καμπανάκι του ΧΑΑ η Cosco

xrimatistirio 45

Εθυμοτυπικά το γνωστό καμπανάκι με το οποίο δηλώνεται η έναρξη της συνεδρίασης στο ΧΑΑ αναμένεται εκτός απροόπτου, σύμφωνα με πληροφορίες, να κτυπήσουν οι επικεφαλείς της COSCO ,που βρίσκονται στην Ελλάδα για την ολοκλήρωση του τυπικού-οικονομικού διαδικαστικού με το ΤΑΙΠΕΔ, μεθαύριο πρωί στο ΧΑΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «πανηγυρικού χαρακτήρα έναρξης» θα έχουν προηγηθεί τα γραφειοκρατικά μέρη της συμφωνίας που προβλέπονται από την επικυρωθείσα από τη Βουλή διαγωνιστική διαδικασία δηλαδή της καταβολής των τιμημάτων για τις μετοχές που περνούν πλέον από το ΤΑΙΠΕΔ στο πλήρη έλεγχο της COSCO. Μάλιστα δεν αποκλείεται με αφορμή και το εν λόγω γεγονός να γίνουν και οι πρώτες δηλώσεις από Κινεζικής πλευράς αν και συγκλίνουσες είναι οι πληροφορίες ότι δεν πρόκειται να γίνουν τοποθετήσεις για την πορεία του λιμανιού ,πέραν των ήδη γνωστών, και με δεδομένο ότι το νέο δ.σ. θα απαρτίζεται από προβεβλημένα σε διεθνή κλίμακα υψηλόβαθμα στελέχη που σχετίζονται με τις λιμενικές δραστηριότητες αλλά και από προβεβλημένα στελέχη που έχουν άριστη γνώση των λιμενικών λειτουργιών.
Επι της ουσίας οι παρεμβάσεις εικάζεται ότι θα αρχίσουν σταδιακά από τα μέσα Σεπτεμβρίου αρχής γενομένης από των αναδιαρθρώσεων των κεντρικών υπηρεσιών σε ένα «μάχιμο σχήμα» το οποίο θα μπορεί να τρέξει τους σχεδιασμούς της εταιρίας οι οποίοι προς ώρας κρατούνται ως «επτασφράγιστο μυστικό» και παρά το γεγονός ότι όλο το διάστημα που προηγήθηκε είδαν το φώς της δημοσιότητας διάφορα σενάρια. Διεθνείς παρατηρητές, εμπειρογνώμονες σε θέματα συνδυασμένων μεταφορών αλλά και παράγοντες της τοπικής αγοράς φαίνεται να συμφωνούν στο τμήμα εκείνο που αφορά αυτή καθ αυτή την πολιτική αναβάθμισης του ρόλου και της θέσης του Πειραιά σε παγκόσμια κλίμακα αλλά και στην κατάταξη των λιμένων της Μεσογείου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter