Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Κόντρα» για τα φορτηγά

0χωματουργικά

Νέα «κόντρα» μεταξύ Δήμου Πειραιά και ΟΛΠ σε εξέλιξη καθώς θέμα διέλευσης των φορτηγών οχημάτων από τον οδικό άξονα της πόλης του Πειραιά που απασχολούνται στις εκτελούμενες εργασίες στο ταφικό μνημείο του Θεμιστοκλή τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Η δημοτική αρχή υποστηρίζει την δια θαλάσσης απομάκρυνση των υλικών εκσκαφής γεγονός που ο ΟΛΠ έχει απορρίψει καταγγέλλοντας με επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη και τον Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων (Ρ.Α.Λ.) κ. Αγγελόπουλο ότι η δημοτική αρχή παρεμποδίζει την υλοποίηση της επένδυσης του λιμένα. Ουσιαστικά το όλο ζήτημα εκκρεμεί ενώπιον του υπουργείου Περιβάλλοντος να εγκρίνει ή απορρίψει τη γνωμοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, η οποία προτείνει νέους όρους, ώστε να γνωρίζουν και οι δύο πλευρές πως θα εξελιχθεί το όλο έργο.

Το ψήφισμα

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση με θέμα: «Συζήτηση σχετικά με τη διέλευση από την πόλη του Πειραιά φορτηγών οχημάτων του Ο.Λ.Π. και εκτελούμενες εργασίες στο ταφικό μνημείο του Θεμιστοκλή» και αφού μέσα από τη συζήτηση και την προσκόμιση των εγγράφων του Υπουργείου Πολιτισμού σε σχέση με τις εργασίες στον αρχαιολογικό χώρο του Ταφικού Μνημείου του Θεμιστοκλή, τις οποίες το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχθηκε, εξέδωσε κατά πλειοψηφία το ακόλουθο ψήφισμα:
Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά:
Εκφράζει τη δυσαρέσκειά του και την έντονη διαμαρτυρία του για την έως σήμερα μη ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης της Μ.Π.Ε. αλλά και την κατάθεση της Σ.Μ.Π.Ε., όπως ορίζει η σύμβαση μεταξύ ελληνικού δημοσίου και Ο.Λ.Π. Α.Ε.
Καλεί άμεσα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να προχωρήσει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του σε όλες τις ενέργειες για την προστασία της υγείας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου Πειραιά, εντάσσοντας στην έγκριση Μ.Π.Ε. και τους όρους που διατυπώθηκαν από το Δ.Σ. Πειραιά και το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.
Ο Δήμος Πειραιά απαιτεί από όλες τις αρμόδιες αρχές και παράλληλα εξετάζει κάθε νομικό και διοικητικό εργαλείο για την άμεση διακοπή της διέλευσης βαρέων οχημάτων (που προορίζονται για το έργο επέκτασης του νοτίου προβλήτα κρουαζιέρας) από την πόλη έως την έγκριση της Μ.Π.Ε.»
Να σημειωθεί ότι, στην έκτακτη συνεδρίαση συμμετείχαν οι Βουλευτές Α’ Πειραιά και Νήσων κ. Κώστας Κατσαφάδος, κ. Γιάννης Μελάς, κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης, κα Νόνη Δούνια και κ. Θεόδωρος Δρίτσας, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Γιώργος Σταματογιάννης και ο Διευθυντής έργων του Ο.Λ.Π. κ. Χρήστος Γερακαράκης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter