Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στο επίκεντρο το master plan του ΟΛΠ

cosco 520x290

Αναλυτικές εξηγήσεις - διευκρινήσεις επί όσων προβλέπει το νέο master plan του ΟΛΠ , προτίθεται να ζητήσει στην επικείμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ), ο δήμαρχος Πειραιάς , Γιάννης Μώραλης , που συμμετέχει σ΄αυτήν με τη θεσμική του ιδιότητα .

Ο κ. Μώραλης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο του Πειραιά , ότι με καθυστέρηση τους δόθηκε το κείμενο του νέου master plan, που είναι εκατοντάδες σελίδες και ήδη ο δήμος το επεξεργάζεται. Ο κ. Μώραλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρόβλεψη του νέου master plan για 22.000 τμ για duty free. Όπως είπε, αν και στο αρχικό προβλέπονταν 40.000τμ και τα 22.000 τμ είναι πολλά αν πρόκειται στο σύνολο τους να αφορούν καταστήματα . Σχετικά με τη νότια προβλήτα για τα κρουαζιερόπλοια είπε ότι ο δήμος επιμένει τα πλοία που θα δένουν εκεί να ηλεκτροδοτούνται από την στεριά. Επίσης ζήτησε να κατατεθούν στο δήμο όλες οι σχετικές μελέτες ( κυκλοφοριακές , περιβαλλοντικές κ.α.).
Στο μεταξύ την αναβολή της συνεδρίασης για τη νέα εκδοχή του Master Plan του ΟΛΠ ζήτησε χθες με επιστολή του προς την ΕΣΑΛ ο επικεφαλής του «Πειραιάς για Όλους» Νίκος Μπελαβίλας η οποία κοινοποιήθηκε τόσο στον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη όσο και τον πρόεδρο του ΔΣ Π. Αβραμίδη πριν την προγραμματισμένη σήμερα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Τέλος θέμα διαδικασίας διαβούλευσης του νέου master plan έθεσε και ο αρμόδιος για θέματα ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σαντορινιός.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter