Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Είκοσι δύο Ιουνίου «τρέχουν οι εξελίξεις…

0cosco nebulla 708

Μπορεί το πολιτικό σκηνικό από τα ξημερώματα σήμερα να έχει «πάρει φωτιά» αλλά στο λιμάνι του Πειραιά οι εξελίξεις έχουν από την πλευρά ΟΛΠ-COSCO δρομολογηθεί ανεπιστρεπτί.

Αιτία το αποτέλεσμα, της με πεντάωρη διάρκεια, «άτυπης» συνεδρίασης την περασμένη Παρασκευή της αρμόδιας επιτροπής ( ΕΣΑΛ)που «ταλανίζει» το master plan του ΟΛΠ κατά την οποία διαπιστώθηκε ολική υπαναχώρηση από κυβερνητικής πλευράς των όσων είχαν συζητηθεί και παρουσία της εδώ Πρέσβειρας της Κίνας. Σύμφωνα με τις ήδη δρομολογημένες εξελίξεις στις 22 Ιουνίου λήγει το μεσοδιάστημα που απαιτείται με την επαύριον της να «τρέχει» η διαδικασία της προσφυγής στη Διαιτησία για την μεταβίβαση του 16% του ΟΛΠ που επρόκειτο να μεταβιβαστεί στην Cosco το 2021 με την ολοκλήρωση των υποχρεωτικών επενδύσεων οι οποίες όμως έχουν «πάει πίσω» λόγων των γνωστών γεγονότων που συνδέονται με το master plan του ΟΛΠ. Ως γνωστόν επίσης στην επιστολή της η Cosco, με την οποία δρομολογήθηκαν οι εξελίξεις, επικαλείται τις καθυστερήσεις στην αδειοδότηση των επενδύσεων με υπαιτιότητα του Δημοσίου και για αυτόν τον λόγο γνωστοποιεί την πρόθεσή της να ξεκινήσει συζητήσεις για την άμεση μεταβίβαση, αφού ακριβώς εξαιτίας των καθυστερήσεων αυτών είναι ανέφικτη η υλοποίηση των έργων εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter