Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σταθερά ανοδική η τροχιά του ΟΛΠ

0Κοντ

Σε σταθερά ανοδική τροχιά κινείται ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που τον εμφανίζουν το προηγούμενο έτος να φιγουράρει στην έκτη θέση της κατάταξης μεταξύ των δεκαπέντε πρώτων λιμένων της Ευρώπης από την όγδοη που ήταν το 2017.

Ως γνωστόν στην 32η από την 38η θέση της παγκόσμιας κατάταξης των 100 πρώτων λιμένων αναρριχήθηκε το λιμάνι του Πειραιά σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του Alphaliner το οποίο και «καλπάζει” για την πρώτη τριαντάδα. Στο μεταξύ αύξηση της τάξης του 24,4% ( 1,246,007 TEU)εμφανίζει ο Πειραιάς το πρώτο τρίμηνο του έτους στα οικονομικά αποτελέσματα που δημοσιοποίησε η COSCO SHIPPING Ports. Φέτος η διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων προβλέπεται να ξεπεράσει τα 5 εκ. TEU καθώς το πρώτο τρίμηνο του 2019 έχει σημειωθεί νέο ρεκόρ διακίνησης στους προβλήτες εμπορευματοκιβωτίων. Το λιμάνι από της αναλήψεως του από την COSCO καταγράφει μία θεαματική πορεία με την κατάταξη στη λίστα των λιμένων της Μεσογείου να βρίσκεται στο κατώφλι για την πρώτη θέση.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter