Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μετά το Κ.Α.Σ. το Κ.Σ.Ν.Μ.

0pagoda

Μετά το Κ.Α.Σ. και την απόφασή του, η καθαρογραφή της οποίας αναμένεται, που έφτασε να οδηγήσει στη σύσκεψη στο Μαξίμου τη βάσανο του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) αναμένεται να περάσει ο ΟΛΠ-COSCO αυτή τη φορά για χάρη της «Παγόδας».

Η υπόθεση της αξιοποίησης του εμβληματικού για τον Πειραιά κτιρίου δεν είναι τωρινή υπόθεση. Και στο παρελθόν διοικήσεις του ΟΛΠ όταν ήταν κάτω από τον «απόλυτο» κρατικό έλεγχο είχαν αποπειραθεί να αξιοποιήσουν το κτίριο το οποίο ιστορικά είχε συνδεθεί με την τέλεση των Ποσειδωνίων. Μάλιστα είχαν εκπονηθεί και σχετικές μελέτες με τη συμβολή χρηματοπιστωτικού οργανισμού αλλά ουδέποτε τα σχέδια προχώρησαν με αποτέλεσμα το κτίριο να παραμείνει «νεκρό» δραστηριοτήτων. Να σημειωθεί ότι στο master plan του ΟΛΠ το εν λόγω κτίριο συμπεριλαμβάνεται στα γενικότερα σχέδια για την ανάπτυξη ξενοδοχειακών συγκροτημάτων εντός της λιμενικής ζώνης με διατήρηση της στέγης χάρη στην οποία και το κτίριο ονομάστηκε «Παγόδα». Το ενδιαφέρον είναι ότι οι εξελίξεις γύρω από το master plan έχουν «αναδρομολογηθεί» από της συσκέψεως στο Μαξίμου αλλά η Κινεζική πλευρά παραμένει επιφυλακτική προετοιμαζόμενη για μία νέα, σύμφωνα με πληροφορίες, κατάθεση του master plan υπό το φώς των τελευταίων γεγονότων. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι όλα θα «τρέξουν γρήγορα» καθώς αύριο το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο εκδίδει την οριστική του γνωμοδότηση, που θα σταλεί πρώτα στην Επιτροπή Σχεδιασμού Ανάπτυξης Λιμένος του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (ΕΣΑΛ) ,και μετά στον ΟΛΠ, από την οποία επί της ουσίας θα δρομολογηθούν νέες εξελίξεις και μάλιστα με φόντο το «ηχηρό μήνυμα» που εξέπεμψε η Κίνα δια της προς δυσμάς επέκτασης του «θαλάσσιου δρόμου του μεταξιού» χάρη στο οποίο τα Ιταλικά λιμάνια βρέθηκαν στο προσκήνιο της παγκόσμιας επικαιρότητας.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter