Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η ανάπτυξη του λιμανιού στο επίκεντρο συνάντησης του Απ. Τζιτζικώστα με τη διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ

0ΟΛΘ Τζιτζικ

Το business plan για την ανάπτυξη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, η ολοκλήρωση των βασικών υποδομών του και η αναβάθμιση της συνεργασίας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ΟΛΘ ΑΕ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας με τον εκτελεστικό πρόεδρο του ΔΣ του ΟΛΘ Αθανάσιο Λιάγκο και τον διευθύνοντα σύμβουλο και γενικό εκτελεστικό διευθυντή Φράνκο Νίκολα Κούπολο (Franco Nicola Cupolo). Στόχος είναι, όπως επισημάνθηκε, η μεγιστοποίηση της εξωστρέφειας του λιμανιού και την αξιοποίηση της προστιθέμενης αξίας που έχει ως βασική αναπτυξιακή υποδομή για την Κεντρική Μακεδονία και τη χώρα.
«Οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να ολοκληρωθούν εγκαίρως όλες οι απαιτούμενες παρεμβάσεις, καθώς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι βασικός αναπτυξιακός πυλώνας για την Κεντρική Μακεδονία», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος υποδέχθηκε τους κ.κ. Λιάγκο και Κούπολο στο γραφείο του. «Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», πρόσθεσε, «είμαστε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να στηρίξουμε τις προσπάθειες για ανάπτυξη του λιμανιού και για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του, διότι έτσι επενδύουμε συνολικά στην ανάπτυξη της περιοχής μας και της χώρας. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Οφείλουμε όλοι μαζί να "τρέξουμε" για να αποκτήσει επιτέλους το λιμάνι της Θεσσαλονίκης τον πραγματικό ρόλο του και να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες που έχει ως κομβικός λιμένας όχι μόνο της Νοτιοανατολικής, αλλά και της Κεντρικής Ευρώπης. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συνδράμει όπου χρειαστεί τις προσπάθειες της νέας διοίκησης του ΟΛΘ, ώστε τα επόμενα χρόνια το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να αποκτήσει τον κεντρικό ρόλο του».
Από την πλευρά του, ο κ. Λιάγκος επισήμανε τη σημασία της στήριξης της Περιφέρειας και του ίδιου του κ. Τζιτζικώστα στο αναπτυξιακό πλάνο του λιμανιού, προκειμένου να ξεπεραστούν εμπόδια, να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στις υποδομές και μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια να γίνει αντιληπτή η σπουδαιότητα του λιμανιού, με την ολοκλήρωση του business plan. «Για να είμαστε ανταγωνιστικοί πρέπει με ταχύτητα να ολοκληρώσουμε βασικές υποδομές, όπως είναι τα έργα στον έκτο προβλήτα και η σύνδεση του λιμανιού με την Εγνατία οδό και το σιδηροδρομικό δίκτυο. Με την ολοκλήρωση αυτών των έργων, μέσα στην επόμενη πενταετία το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα αποκτήσει το ρόλο που του αξίζει», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τις ενέργειες της διοίκησης της ΟΛΘ ΑΕ για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της προοπτικής του λιμανιού ανέλυσε ο κ. Κούπολο, επισημαίνοντας πως «επιδίωξή μας είναι να γίνει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης το πιο σύγχρονο λιμάνι της Μεσογείου». Όπως εξήγησε, «στόχος μας είναι να αυξηθεί σημαντικά η εμπορευματική κίνηση τα επόμενα χρόνια και να εδραιωθεί η Θεσσαλονίκη και το λιμάνι της, ως η βασική πύλη όχι μόνο για τα Βαλκάνια, αλλά για ολόκληρη την ανατολική και κεντρική Ευρώπη. Η αναβάθμιση της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης, όπως και η ολοκλήρωση των κύριων έργων θα καταστήσουν το λιμάνι πιο ανταγωνιστικό, καθώς οι μεταφορές των εμπορευμάτων θα μπορούν να γίνονται ταχύτερα, φτηνότερα και ασφαλέστερα, αλλά και με χαμηλότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter