Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αύξηση πλοηγών θέλει ο ΣΕΒΕ στη Θεσσαλονίκη

olth limani 053

Άμεση ενίσχυση του αριθμού των πλοηγών στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του λιμένα, ζήτησε με επιστολή του προς τον υπουργό Ναυτιλίας, Ιωάννη Πλακιωτάκη, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ). Ο ΣΕΒΕ με αφορμή το υπό διερεύνηση περιστατικό με τους πλοηγούς σημειώνει ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην προσπάθεια της Βόρειας Ελλάδας, και δη της Θεσσαλονίκης, να εδραιωθεί ως οικονομικό σταυροδρόμι στην ανατολική Μεσόγειο.
Μάλιστα τονίζει ότι μετά την ιδιωτικοποίησή του, έχει δημιουργηθεί υψηλή προσδοκία σε όλη την επιχειρηματική κοινότητα για την αξιοποίηση και αναβάθμισή του προς όφελος της τοπικής και εθνικής οικονομίας και απασχόλησης.
Εδραιώνοντας το αίτημα για την αύξηση του αριθμού των πλοηγών ο ΣΕΒΕ παρατηρεί ότι ο μικρός αριθμό πλοηγών δημιουργεί προβλήματα στην σημαντική, όπως τη χαρακτηρίζει, προσπάθεια που καταβάλλεται το τελευταίο διάστημα από τη νέα Διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ να αποκαταστήσει και να αυξήσει την αξιοπιστία του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και να προσελκύσει νέες διεθνείς ναυτιλιακές γραμμές.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter