Σαβ05172025

Last updateΣαβ, 17 Μαϊ 2025 9am

Επιχείρηση αδρανοποίησης των λιμένων Hodeidah και Al-Salif

0Χούθι

Επιχείρηση αδρανοποίησης των λιμένων Hodeidah και Al-Salif που ελέγχονται από τους Χούθι έχει ξεκινήσει το Ισραήλ.

Χθες Ισραηλινά αεροπλάνα βομβάρδισαν τα δύο λιμάνια προκαλώντας τους σοβαρές ζημιές. Οι Χούθι εξέδωσαν μια δήλωση λέγοντας ότι ο βομβαρδισμός των λιμανιών «θα αντιμετωπιστεί με μια οδυνηρή απάντηση». Οι επιθέσεις ήρθαν μετά από επανειλημμένες επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους από τους Χούθι και απειλές κατά του Ισραήλ. Ο ισραηλινός στρατός είχε εκδώσει προειδοποιήσεις την περασμένη Κυριακή (11 Μαΐου) λέγοντας ότι οι λιμενικές περιοχές Ras Isa, Hodeidah και Salif πρέπει να εκκενωθούν.

Νετανιάχου: Θα ακολουθήσουν σφοδρότερα πλήγματα εναντίον των Χούθι στην Υεμένη

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου απείλησε χθες ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του (IDF) θα εξακολουθήσουν να πλήττουν την Υεμένη, συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων εναντίον της ηγεσίας των ανταρτών Χούθι, αφότου ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε τα πλήγματα στα λιμάνια της Χοντάιντα και του Σαλίφ.
«Οι πιλότοι μας μόλις έπληξαν με επιτυχία δύο λιμάνια των τρομοκρατών Χούθι και αυτή είναι μόνο η αρχή, θα ακολουθήσουν κι άλλα πλήγματα», δήλωσε ο Νετανιάχου σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.
«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να μείνουμε άπραγοι και να αφήσουμε τους Χούθι να μας επιτίθενται. Θα τους πλήξουμε ακόμη περισσότερο, συμπεριλαμβανομένων των ηγετών τους», τόνισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter