Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

MAERSK: Πύλη αποστολών LCL η Σαγκάη – «Καλοβλέπει» και την DB Schenker

0MaerskLine

H MAERSK ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τη Σαγκάη ως τη νέα παγκόσμια πύλη της για αποστολές Less-than-Container-Load (LCL). Με αυτή την ανακάλυψη, η MAERSK ανέλαβε την πρωτοβουλία να δοκιμάσει τη νέα διαδικασία και να δημιουργήσει νέους συνδυασμούς διαδρομών, καθιστώντας την πρώτη εταιρεία που χρησιμοποιεί τη Σαγκάη ως βασική παγκόσμια πύλη LCL. Για να βελτιώσει την κάλυψη των υπηρεσιών στην πύλη της Σαγκάης, η εταιρία επεκτείνει το παγκόσμιο δίκτυο ενοποίησης LCL. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξέλιξη αυτή περιλαμβάνει την προσθήκη πάνω από 50 επιπλέον εμπορικών λωρίδων που συνδέουν από και προς τη Σαγκάη, με αποτέλεσμα πάνω από 200 απευθείας δρομολόγια LCL που ενεργοποιούνται από το λιμάνι της Σαγκάης. Προηγουμένως, τα φορτία LCL στην Κίνα διέρχονταν κυρίως μέσω άλλων παραδοσιακών πυλών, όπως το Χονγκ Κονγκ, η Σιγκαπούρη ή το Tanjung Pelepas. Με αυτή τη νεα εξέλιξη, η MAERSK ανέλαβε την πρωτοβουλία να δοκιμάσει τη νέα διαδικασία και να αναπτύξει νέους συνδυασμούς διαδρομών, καθιστώντας την πρώτη εταιρεία που χρησιμοποιεί τη Σαγκάη ως στρατηγική παγκόσμια πύλη LCL.

Ενδιαφέρον για την DB Schenker

Στο μεταξύ η MAERSK φαίνεται πως εξετάζει την απόκτηση της DB Schenker, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από άλλες ναυτιλιακές εταιρίες, και όχι μόνο, ενδιαφέρον για την εξαγορά της. Υπενθυμίζεται ότι στις 19 Δεκεμβρίου 2023, η Deutsche Bahn, η εθνική σιδηροδρομική εταιρεία της Γερμανίας, έθεσε προς πώληση την DB Schenker, ανακοινώνοντας ότι ήθελε να επικεντρωθεί στις βασικές δραστηριότητές της, με μεγαλύτερη ανάπτυξη για τις σιδηροδρομικές μεταφορές στη Γερμανία. Η πώληση της DB Schenker εκτιμάται ότι θα μπορούσε να αποφέρει 20 δισεκατομμύρια ευρώ (21,6 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), τα οποία θα πάνε όλα στην Deutsche Bahn, η οποία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα έσοδα για την αποπληρωμή του χρέους και την επέκταση των σιδηροδρομικών δραστηριοτήτων της.
Τα σενάρια πάντως για την απόκτηση της DB Schenker από την MAERSK φούντωσαν μετά τις αναφορές του διευθύνοντα συμβούλου της MAERSK, Vincent Clerc, ο οποίος δήλωσε σε στις 8 Φεβρουαρίου κατά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρίας ότι η πώληση της DB Schenker είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί γεγονός που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο η DB Schenker να περάσει στην MAERSK.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter